Σπιτική μαρμελάδα λεμόνι με 4 υλικά!

Οι μαρμελάδες είναι γενικά πιο εύκολες από όσο φαντάζεστε. Συγκεκριμένα η μαρμελάδα λεμόνι, είναι από τις αγαπημένες μας, και από τις ιδανικότερες για αυτή την εποχή που οι ζέστες έχουν πιάσει για τα καλά.

Σπιτική μαρμελάδα λεμόνι με 4 υλικά!

Τα υλικά που θα χρειαστείτε:

4 λεμόνια
2 κ.γ. χυμό λεμονιού
1 φλυτζάνι ζάχαρη
4 φλυτζάνια νερά

Lemon Jam

Τρόπος παρασκευής:

Ξύνουμε ελαφρά τη φλούδα των τριών λεμονιών σε ένα μικρό κατσαρολάκι. Κόβουμε το τέταρτο λεμόνι σε λεπτές ροδέλες και τα βάζουμε τα μέσα στο κατσαρολάκι, προσέχοντας μην πέσει μέσα κανένα κουκούτσι!

Lemon Jam

Προσθέτουμε ένα φλυτζάνι νερό και βράζουμε. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για 10 λεπτά. Στραγγίζουμε το νερό από τα λεμόνια και το ξύσμα. Τα ξαναβάζουμε στο κατσαρολάκια και τα καλύπτουμε με ακόμη ένα φλιτζάνι νερό. Σιγοβράζουμε πάλι και ξαναστραγγίζουμε. Τα ξαναρίχνουμε μέσα. Προσθέτουμε τη ζάχαρη, τον χυμό λεμονιού και τα 2 φλυτζάνια νερού. Μόλις πάρουν βράση χαμηλώνουμε τη φωτιά στο μέτριο/χαμηλό. Σιγοβράζουμε μέχρι το μείγμα να αρχίζει να γίνεται παχύρευστο, για 30-45 λεπτά.

Lemon Jam

Ρίχνουμε τη μαρμελάδα σε ένα βάζο και το βάζουμε στο ψυγέιο για να κρυώσει. Να θυμάστε ότι όταν παγώσει θα έχει ακριβώς την υφή που θέλετε, οπότε όταν τη ρίχνετε στο βάζο θα πρέπει να είναι πιο ιλαρή από το τελικό της αποτέλεσμα.

Lemon Jam
© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved