Ψητά αχλάδια με μέλι, μασκαρπόνε και φιστίκια Αιγίνης!

Είναι ίσως η πιο νόστιμη συνταγή για ψητά αχλάδια που θα φτιάξετε ποτέ!

Ψητά αχλάδια με μέλι, μασκαρπόνε και φιστίκια Αιγίνης!

Τι θα χρειαστείτε:
3 μεγάλα αχλάδια
2 κ.τ.σ βούτυρο
1/2 κούπα μέλι
1 συσκευασία μασκαρπόνε
1 συσκευασία κρέμα γάλακτος
1 κούπα φιστίκια Αιγίνης χονδροκομμένα
λίγη κανέλα

Εκτέλεση
Πλύντε καλά τα αχλάδια σας, κόψτε τα στη μέση και αφαιρέστε τους τα κουκούτσια.
Βάλτε στο κέντρο λίγο βούτυρο όπως στο βίντεο και λίγο μέλι.
Ψήστε στους 200 βαθμούς Κελσίου για περίπου 30 λεπτά.
Μόλις ψηθούν, αφαιρέστε τα και αφήστε τα να κρυώσουν
Χτυπήστε σε ένα μπολ την κρέμα γάλακτος μέχρι να αφρατέψει. Έπειτα βάλτε τη βανίλια και το τυρί μασκαρπόνε.
Βάλτε στα αχλάδια μια με δύο κουταλιές από την κρέμα που ετοιμάσατε, πασπαλίστε με τριμμένα φιστίκια, κανέλα και λίγο μέλι.

Καλή... απόλαυση!!

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved