Νόστιμες ψητές γεμιστές πατάτες με τσένταρ και βούτυρο (εικόνες βήμα-βήμα)

Τι πιο τέλειο από νόστιμες ψητές πατατούλες με λιωμένο τυρί τσένταρ και αρωματικό βούτυρο.

Νόστιμες ψητές γεμιστές πατάτες με τσένταρ και βούτυρο (εικόνες βήμα-βήμα)

Για όλους εσάς που θέλετε ένα αλλιώτικο συνοδευτικό στο κυρίως πιάτο σας ή θέλετε να φάτε κάτι το βράδυ αλλά δεν ξέρετε «τί;» τότε αυτές οι πατάτες είναι η λύση σας.

Υλικά:
Πατάτες (κατά βούληση όσες θέλετε να ετοιμάσετε)
Παρμεζάνα (κατά βούληση)
Βούτυρο αγελάδας 250 γρμ
Τριμμένο τυρί τσένταρ
125 γρμ κρέμα γάλακτος
Λίγο ελαιόλαδο

Εκτέλεση
Πλύνετε τις πατάτες σας καλά, αφήστε τις με τη φλούδα και χρακώστε τις όπως στη φωτογραφία. Προσοχή: Μην κόψετε μέχρι κάτω δεν θέλετε σε φέτες τις πατάτες.

TK Blog Scalloped Hasselback Potatoes 02

Κόψτε σε φέτες την παρμεζάνα και το βούτυρο όπως στη φωτογραφία.

TK Blog Scalloped Hasselback Potatoes 04

Βάλτε εναλλάξ σε κάθε κενό από μία φέτα παρμεζάνα και μία βούτυρο, τοποθετήστε σε ένα ταψί, ρίξτε μία κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο σε κάθε πατάτα και ψήστε μέχρι να λιώσει η παρμεζάνα.

TK Blog Scalloped Hasselback Potatoes 05

Αφαιρέστε από το φούρνο, ρίξτε στα ανοίγματα 1-2 κουταλιές της σούπας κρέμα γάλακτος σε κάθε πατάτα, πασπαλίστε με τριμμένο τυρί τσένταρ και ψήστε ξανά μέχρι να λιώσει το τυρί πάνω από τις πατάτες.

TK Blog Scalloped Hasselback Potatoes 06
TK Blog Scalloped Hasselback Potatoes 07
TK Blog Scalloped Hasselback Potatoes 08
TK Blog Scalloped Hasselback Potatoes 09

Τέλος απολαύστε τις σκέτες ή με ό,τι άλλο έχετε ετοιμάσει!

TK Blog Scalloped Hasselback Potatoes 10

image via tastykitchen.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved