Το πιο νόστιμο κοτόπουλο φούρνου με τραγανή πετσούλα, που έχετε φτιάξει ποτέ! (εικόνες)

Ποτέ δεν πετύχαινα το πιο απλό φαγάκι που υπάρχει. Κοτόπουλο με πατάτες στο φούρνο. Τι μουστάρδα έβαζα, τι σκόρδο, τι μπαχαρικά. Ποτέ δεν πετύχαινα την τραγανή πετσούλα και τις τραγανές πατάτες.

Το πιο νόστιμο κοτόπουλο φούρνου με τραγανή πετσούλα, που έχετε φτιάξει ποτέ! (εικόνες)

Γράφει η Μαργαρίτα Νικολάου

Πάντα η πέτσα από το κοτόπουλο λίγες ώρες μετά ήταν μαλακή και οι πατάτες σαν βραστές. Να όμως, που η παρακάτω συνταγή είναι ό,τι ζητούσα. Έφτιαξα αυτό το φαγητό πριν μερικές μέρες και τόσο η κόρη μου όσο και ο άνδρας μου, το λάτρεψαν.

Θα χρειαστείτε:

  • 1 κοτόπουλο ανοιγμένο στη μέση
  • 6-7 πατάτες κομμένες για το φούρνο
  • 2-3 σκελίδες σκόρδο
  • 1 κουτάκι μπύρα
  • Ψιλό αλάτι
  • Χονδρό αλάτι
  • Πιπέρι-ρίγανη-θυμάρι
  • 2 κουταλιές της σούπας λάδι
  • Λίγο βούτυρο
  • Λεμόνι (για το τέλος)

Εκτέλεση:

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------AAAAAAA
  • Καθαρίστε, πλύντε και κόψτε τις πατάτες σας για το φούρνο.
  • Βάλτε τις στο ταψί, κόψτε το σκόρδο σας και ρίξτε το στο ταψί.
  • Αλατίστε με το ψιλό αλάτι, πιπερώστε, ρίξτε λίγη ρίγανη και θυμάρι, προσθέστε και το ελαιόλαδο.
  • Ανακατέψτε τις πατάτες με τα χέρια σας και ανοίξτε χώρο στο κέντρο του ταψιού σας.
  • Πλύντε το κοτόπουλο και από την κάτω πλευρά αλατοπιπερώστε το και τοποθετήστε το στο ταψί.
  • Με το βούτυρο, βουτυρώστε καλά όλη του την πέτσα. Μην το φοβηθείτε.
  • Ανοίξτε το κουτάκι με την μπύρα και λούστε το. Ρίξτε όλο το κουτάκι. Και στις πατάτες. (δεν θα βάλετε καθόλου νερό)
  • Ρίξτε μετά το χοντρό αλάτι, πιπέρι, ρίγανη και θυμάρι.
  • Βάλτε το στο φούρνο στους 200 βαθμούς αέρα για περίπου 1,5-δύο ώρες.
  • Δεν χρειάζεται να το γυρίσετε. Θα ψηθεί τέλεια και από την κάτω πλευρά.

Σίγουρα θα ξετρελαθείτε και εσείς, όσο για την μπύρα μην τη φοβάστε δίνει ωραία γεύση και εξατμίζεται.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved