Συνταγή για λαχταριστή τάρτα ροδάκινο!

Ένα δροσερό, καλοκαιρινό γλυκό που θα ξετρελάνει μικρούς και μεγάλους!

Συνταγή για λαχταριστή τάρτα ροδάκινο!

Οι τάρτες είναι πάντα αγαπητές από τους λάτρεις των γλυκών και όχι μόνο! Μπορούν να συνδυαστούν με ό,τι φρούτα ή άλλα υλικά θέλετε και να τις απολαύσετε κάθε ώρα της ημέρας. Εμείς σας προτείνουμε τάρτα με ροδάκινα, ένα γλυκό ό,τι πρέπει για το καλοκαίρι!

ΥΛΙΚΑ:
5 ώριμα ροδάκινα
1 και 1/2 φλ. του τσαγιού αλεύρι και 2-3 κ.σ αλεύρι ξεχωριστά
3/4 φλ. του τσαγιού ζάχαρη
2/4 φλ. του τσαγιού λάδι
2 κ.σ γάλα
2 κ.σ βούτυρο
2 βανίλιες
λίγο αλάτι

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ:
Σε ένα μπολ βάλτε το 1 και 1/2 φλ. του τσαγιού αλεύρι, λίγο αλάτι και 1 κ.γ ζάχαρη και ανακατέψτε. Σε ένα άλλο μπολ χτυπήστε το λάδι, το γάλα και τη βανίλια και στη συνέχεια προσθέστε το στη μέση του μπολ με το αλεύρι. Ανακατέψτε πολύ καλά και μόλις είναι το μείγμα σας έτοιμο, απλώστε τη ζύμη σε ταρτιέρα διαμέτρου περίπου 26-28 εκατοστών. Προσοχή! Η ζύμη πρέπει να έχει απλωθεί καλά, με προσοχή και ισόπαχα.

Σε ένα μπολ προσθέστε το υπόλοιπο αλεύρι, τη ζάχαρη και το βούτυρο. Ανακατέψτε με το χέρι σας μέχρι να γίνει το μείγμα σας μικροί-μικροί κόκκοι.

Πλύντε τα ροδάκινα και κόψτε τα σε μεγάλες φέτες πάνω στη βάση της τάρτας. Πασπαλίστε με τους κόκκους αλευριού, ζάχαρης και βουτύρου και ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 220 βαθμούς για περίπου τρία τέταρτα. Έτοιμο!

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved