Κυδώνι: το «χρυσό μήλο»

Ένα από τα χειμωνιάτικα δώρα της φύσης, που τιμάμε ποικιλοτρόπως στην ελληνική κουζίνα, μάς συστήνεται και μάς δίνει στο πιάτο μερικούς καλούς λόγους για να το βάλουμε στη διατροφή μας.

Κυδώνι: το «χρυσό μήλο»

Κατάγεται από τη νοτιοδυτική Ασία, πιο συγκεκριμένα από την περιοχή του Καυκάσου και από την αρχαιότητα θεωρούνταν καρπός της ομορφιάς και του έρωτα. Η φήμη του άλλωστε ξεκινά από τη μυθολογία, σύμφωνα με την οποία ο Πάρις χάρισε στην όμορφη θεά Αφροδίτη ένα «χρυσό μήλο», που όπως εικάζεται ήταν κυδώνι.

Το όνομά του ήταν επίσης συνυφασμένο με τη γονιμότητα. Χαρακτηριστικά αναφέρουμε ότι στην αρχαιότητα είχε θεσπιστεί διάταγμα από τον Σόλωνα, που υποδείκνυε στα ζευγάρια που παντρεύονταν να κλειστούν σε ένα δωμάτιο και να φάνε μαζί ένα κυδώνι. Διαβάστε περισσότερα στο olivemagazine.gr

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved