Συνταγή για τον πιο νόστιμο σιμιγδαλένιο χαλβά με άρωμα λεμονιού!

Ο χαλβάς έχει την τιμητική του σε κάθε ελληνικό τραπέζι. Είναι από τα αγαπημένα γλυκά τόσο των μικρών μας φίλων όσο και των μεγαλύτερων.

Συνταγή για τον πιο νόστιμο σιμιγδαλένιο χαλβά με άρωμα λεμονιού!

Εμείς θα σας παρουσιάσουμε μία συνταγή για σιμιγδαλένιο χαλβά με άρωμα λεμονιού που σίγουρα θα σας ξετρελάνει.

ΥΛΙΚΑ:
- 200 ml χυμό λεμονιού
- 400 ml νερό
- 2 βανίλιες
- 180 γρ. ζάχαρη
- 160 ml ελαιόλαδο
- 240 γρ. σιμιγδάλι χονδρό

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Βάζουμε σε κατσαρόλα το νερό με το χυμό, τη ζάχαρη και τις βανίλιες σε μέτρια φωτιά. Βράζουμε για 3 λεπτά και στην συνέχεια αφαιρούμε από τη φωτιά και αφήνουμε στην άκρη.
Σε άλλη κατσαρόλα ρίχνουμε το ελαιόλαδο και το αφήνουμε να κάψει σε χαμηλή φωτιά. Σταδιακά ανακατεύουμε με προσοχή και προσθέτουμε το σιμιγδάλι. Ανακατεύουμε για 15-20 λεπτά σε χαμηλή φωτιά για να μη μας σκουρύνει ο χαλβάς.
Προσθέτουμε προσεκτικά γιατί θα κοχλάσει το σιρόπι και ανακατεύουμε για 2 λεπτά μέχρι να απορροφηθεί. Βάζουμε το μίγμα σε φόρμα και αφήνουμε για 1 ώρα τουλάχιστον πριν ξεφορμάρουμε.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved