Αυτή είναι η πιο εύκολη συνταγή για σπιτικά ζυμαρικά!

Θυμάστε εκείνη την παλιά διαφήμιση που έλεγε «Είμαι μακαρονάς, τι να κάνουμε;». Ε, κάπως έτσι είναι και δική μου οικογένεια. Είμαστε όλοι φανατικοί των ζυμαρικών, σε οποιαδήποτε παραλλαγή, σε οποιοδήποτε σχήμα.

Αυτή είναι η πιο εύκολη συνταγή για σπιτικά ζυμαρικά!

Από την μέρα όμως που άρχισε ο μικρός μου μπόμπιρας να τρώει και να δείχνει και αυτός την ίδια προτίμηση στα ζυμαρικά, άρχισα να ανησυχώ. Και επειδή δεν θέλω να του στερήσω κάτι που του αρέσει τόσο πολύ, ανακάλυψα μια πολύ εύκολη συνταγή για σπιτικά, χειροποίητα ζυμαρικά στο λεπτό. Έτσι, έχω και τον έλεγχο της ποιότητας και φροντίζω να δημιουργώ παραλλαγές για να μην τα βαριέται. Τα υλικά είναι απλά: Αλεύρι και αυγά. Και η αναλογία είναι ως εξής: Για κάθε 100 γρ σκληρό αλεύρι αντιστοιχεί 1 αυγό.

Εκτέλεση:

Βάζουμε το αλεύρι σε ένα μπολ και στο κέντρο σπάμε όσα αυγά χρειαζόμαστε. Τα ανακατεύουμε σιγά σιγά και όταν γίνει μια ενιαία ζύμη αρχίζουμε να τη δουλεύουμε σε αλευρωμένη επιφάνεια. Όταν νιώσουμε ότι η ζύμη δεν κολλάει στα χέρια μας την πασπαλίζουμε με λίγο αλεύρι και την αφήνουμε στο ψυγείο να ξεκουραστεί για μια ώρα.

Στη συνέχεια την χωρίζουμε σε 3 κομμάτια και με τον πλάστη την ανοίγουμε όσο πιο λεπτή μπορούμε. Σε περίπτωση που δεν έχουμε μηχανή που να κόβει ζυμαρικά χρησιμοποιούμε τον κόφτη της πίτσας και κόβουμε τη ζύμη σε ό,τι σχήμα και πάχος θέλουμε.

Τα μακαρόνια μας είναι έτοιμα για την κατσαρόλα! Και μην ξεχνάτε, τα φρέσκα ζυμαρικά θέλουν το πολύ 5 λεπτά βράσιμο και πρέπει μόλις τα σουρώσουμε να τα ρίξουμε γρήγορα στη σάλτσα. Αλλιώς μπορεί να κολλήσουν και να πάει χαμένος ο κόπος μας!

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved