Συνταγή για το πιο νόστιμο γιουβέτσι με λαχανικά!

Μπορεί να είμαστε εργαζόμενες γυναίκες αλλά δεν παύουμε να είμαστε νοικοκυρές ακόμη και εμείς οι δημοσιογράφοι. Εγώ για παράδειγμα, λατρεύω την μαγειρική όσο τίποτε άλλο και μου αρέσει να πειραματίζομαι στα φαγητά. Κάπως έτσι έφτιαξα και αυτό το γιουβέτσι. Μια μέρα δεν ήθελα να φάμε κρέας, κοίταξα στο ψυγείο μου, είδα τι λαχανικά είχα και εμπνεύστηκα αυτή τη συνταγή. Ελπίζω να σας αρέσει!

Συνταγή για το πιο νόστιμο γιουβέτσι με λαχανικά!

Γράφει η Μαργαρίτα Νικολάου

Υλικά
Μισό πακέτο κριθαράκι
3 κολοκυθάκια
Μίση κόκκινη πιπεριά
Μίση κίτρινη πιπεριά
1 ξερό κρεμμύδι
2 φρέσκα κρεμμύδια
1 σφηνοπότηρο ούζο
λίγος μαϊντανός ψιλοκομμένος
λίγα ψιλοκομμένα φύλλα βασιλικού
3 σκελίδες σκόρδο
1 μεγάλο καρότο'
3 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
1 κουταλιά πελτέ τομάτας
1 μεγάλη φρέσκια τομάτα κομμένη σε καρέ κυβάκια
1 πρέζα κανέλα

Εκτέλεση
Τσιγαρίζουμε το λάδι με το φρέσκο κρεμμύδι και τις πιπεριές.
Ρίχνουμε τα κολοκυθάκια και το καρότο τα ψιλο-τσιγαρίζουμε και σβήνουμε με το ούζο. Ρίχνουμε την τομάτα και τον πελτέ και φέρνουμε μια στροφή. Ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι και κανέλα, προσθέτουμε και νερό και βράζουμε μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά μας. Το ζουμί μας πρέπει να είναι αρκετό και ψιλο-χυλωμένο.
Μετά παίρνουμε ένα πυρέξ και αναποδογυρίζουμε ότι είναι στην κατσαρόλα εκεί μέσα. Προσθέτουμε το σκόρδο, βασιλικό, φρέσκο κρεμμυδάκι, μαϊντανό και βάζουμε στον φούρνο μέχρι να αρχίζει να κοχλάζει.
Τότε ρίχνουμε μέσα το κριθαράκι μας αφήνουμε για 7 λεπτά και κλείνουμε τον φούρνο.
Προσοχή μην σας ρουφήξει το ζουμάκι...να είναι ένα ωραίο χυλωτό ζουμάκι.

Tip: Αν δεν το σερβίρετε αμέσως και σας έχει ρουφήξει όλο το ζουμί και έχει στεγνώσει, βράστε λίγο νεράκι πριν το σερβίρετε και ανακατέψτε καλά.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved