Τάρτα κεράσι, πανεύκολη και γρήγορη!

Πάντα την κάνω και πάντα την πετυχαίνω. Ακόμη και η πιο αδέξια, μπορεί να φτιάξει αυτό το όμορφο και εντυπωσιακό γλυκό. Συνοδεύει τέλεια το απογευματινό σας καφεδάκι ή και ακόμη το πρωινό σας.

Τάρτα κεράσι, πανεύκολη και γρήγορη!

Τι θα χρειαστείτε;
Ένα πακέτο φύλλο κούρου ή σφολιάτας
2 κονσέρβες κομπόστα κεράσι (θα βρείτε σε όλα τα μεγάλα σούπερ μάρκετ )
1 φλυτζάνι ζάχαρη
1 αυγό
1-2 κουταλιές κορν φλαουρ
1 βανίλια
2-3 καρφάκια γαρύφαλλο

Εκτέλεση:

Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε το ζουμί από τις κομπόστες προσθέτουμε την ζάχαρη, το κορν φλαουρ, την βανίλια και το γαρύφαλλο και ανακατεύουμε μέχρι να αρχίσει να δένει. Μόλις γίνει σαν κρέμα προσθέτουμε και τα κεράσια, σβήνουμε και αφήνουμε να κρυώσει πριν γεμίσουμε την τάρτα.
Τοποθετούμε την ζύμη μας στο βουτυρωμένο ταψάκι και κρατάτε λίγη ζύμη για να φτιάξουμε τα κορδόνια.
Απλώνουμε τη ζύμη με τα δάχτυλα μέχρι να ανέβει στα πλάγια τοιχώματα.
Βάζουμε την γέμιση με το κεράσι.
Με την υπόλοιπη ζύμη φτιάχνουμε κορδονάκια και την σκεπάζουμε σταυρωτά.
Σκεπάζουμε οπωσδήποτε την τάρτα με λαδόκολλα ή αντικολλητικό χαρτί και την ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 40 λεπτά περίπου ίσως και κάτι λιγότερο.

Προσοχή, πριν την φάτε πρέπει να κρυώσει καλά γιατί καίει πολύ η γέμιση. Α! και μην ξεχάσετε να πασπαλίσετε με ζάχαρη άχνη.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved