Σοκολατένιο Τσιζκέικ!

Τσιζκέικ σας έχουμε ανεβάσει πολλές φορές. Σε πολλές παραλλαγές. Τι ψημένο, τι άψητο και άλλα πολλά! Σήμερα ήρθε η ώρα της λατρεμένης σοκολάτας. Ένα σοκολατένιο γλύκισμα που δεν θα σταματήσετε στο πρώτο κομμάτι!

Σοκολατένιο Τσιζκέικ!

Υλικά:
3/4 κούπας τριμμένα Μπισκότα digestive
4 κ.τ.σ κρυσταλλική ζάχαρη
2 κ.τ.σ μαύρη ζάχαρη
4 κ.τ.σ βούτυρο λιωμένο
1 1/2 κούπα σταγόνες σοκολάτας
300 γρμ κρέμα τυρί
1/2 κούπα ζάχαρη
1/4 κούπα μαλακό βούτυρο
2 κούπες σαντιγί

Εκτέλεση:

Για να φτιάξετε την βάση, σε ένα μπολ ανακατέψτε τα πρώτα 4 υλικά. Τα μπισκότα, τη μαύρη με την άσπρη ζάχαρη και το βούτυρο. Μόλις ομογενοποιηθούν απλώστε τα σε ένα ταψί για τάρτες, ακόμη και στα τοιχώματα. Βάλτε στο ψυγείο μέχρι να ετοιμάσετε την κρέμα.

Ετοιμάστε την κρέμα ως εξής. Λιώστε σε μπεν μαρί τα δάκρυα σοκολάτας. Αφήστε στην άκρη να κρυώσει.
Σε ένα μπολ χτυπήστε σε μέτρια ταχύτητα με το μίξερ, την κρέμα τυρί, με την ζάχαρη και το βούτυρο μέχρι να έχετε μια βελούδινη υφή. Χαμηλώστε ταχύτητα και ρίξτε μέσα την λιωμένη σοκολάτα, ανακατεύοντας απαλά.
Χωρίς μίξερ, με μια "χούφτα" εξάρτημα ζαχαροπλαστίκης. (αν δεν έχετε χούφτα φορέστε γάντι και κάντε το με το χέρι ή με μια σπάτουλα φαρδιά), ρίξτε σιγά σιγά την σαντιγί μέσα στο μείγμα και ανακατέψτε απαλά μέχρι να ομογενοποιηθεί.
Απλώστε την κρέμα πάνω στην βάση που έχετε ήδη ετοιμάσει, βάλτε την στο ψυγείο για περίπου 2 ώρες.
Όταν θα θελήσετε να σερβίρετε, απλά στολίστε με λίγα δάκρυα σοκολάτας!

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved