Συνταγή για «τυρένια» τάρτα με ντοματίνια!

Είναι η απόλυτη τάρτα του καλοκαιριού που μοιάζει με «πίτσα μαργαρίτα». Ανάλαφρη, με τυρί και ντοματίνια, αυτή η τάρτα θα συναρπάσει μικρούς και μεγάλους!

Συνταγή για «τυρένια» τάρτα με ντοματίνια!

Για τη ζύμη
200 γρ βούτυρο σε κομματάκια
1 αυγό
1 φλιτζανάκι του καφέ νερό
μία πρέζα αλάτι
αλεύρι για όλες τις χρήσεις
για την πάστα με πιπεριές
2 ψητές πιπεριές Φλωρίνης
μισή σκελίδα σκόρδο
λίγο ελαιόλαδο
1 κ γλ ρίγανη
1 κ σ τριμμένη παρμεζάνα
για τη γέμιση
1 κούπα ανθότυρο
1 κούπα φέτα
1 κούπα τριμμένο κίτρινο τυρί (ό,τι σας βρίσκετε)
1 αυγό
150 γρ γιαούρτι
1 κ σ δυόσμο ψιλοκομμένο
1 κ σ ρίγανη (φρέσκια ή ξερή)
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
1/2 κιλό ντοματίνια κομμένα στη μέση

Σ' ένα βαθύ μπολ προσθέστε όλα τα υλικά για τη ζύμη προσθέτοντας σιγά σιγά το αλεύρι μέχρι να έχετε ένα εύπλαστο ζυμαράκι που δεν κολλά στα χέρια σας, το οποίο απλώνετε στη βουτυρωμένη ταρτιέρα σας. Ετοιμάστε την πάστα πιπεριάς. Ανακατέψτε στο multi όλα τα υλικά και απλώστε την πάστα πάνω στη ζύμη. Πασπαλίστε με την τριμμένη παρμεζάνα.

Για τη γέμιση: Βάλτε σ' ένα μπολ όλα τα υλικά κι ανακατέψτε τα πολύ καλά για να ομογενοποιηθούν. Στρώστε το μείγμα με απαλές κινήσεις πάνω στη τάρτα και "βυθίστε" τα ντοματίνια μέχρι τη μέση στο μείγμα των τυριών. Πασπαλίστε τα με λίγη τριμμένη παρμεζάνα. Αυτό ήταν!

Σκεπάστε την τάρτα με αλουμινόχαρτο (για να μην σας αρπάξουν τα ντοματίνια) και ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 για 25 – 30 λεπτά. Στη συνέχεια αφαιρέστε το αλουμινόχαρτο και ψήστε για άλλα 15 λεπτά περίπου. Προσοχή μην καούν τα ντοματίνια.

Πηγή: www.mamatsita.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved