Μια γιαουρτόπιτα όλο γλύκα

Μια ιδανική δροσερή συνταγή για τις ζεστές ημέρες του καλοκαιριού είναι η γιαουρτόπιτα με σιρόπι! Είναι ένα γλυκάκι που τρώγεται με ευχαρίστηση από μικρούς και μεγάλους. Διαβάστε τη συνταγή και δοκιμάστε την!

Μια γιαουρτόπιτα όλο γλύκα

ΥΛΙΚΑ

- 1 ½ φλιτζάνι ζάχαρη

- 1 φλιτζάνι βούτυρο

- 1 ½ φλιτζάνι γιαούρτι

- 5 αυγά

- 3 φλιτζάνια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

- 3 κουταλιές μπέικιν πάουντερ

- Ξύσμα από ένα λεμόνι και ένα πορτοκάλι

- 4 βανίλιες

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε ένα μίξερ χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν. Στην συνέχεια ρίχνουμε το γιαούρτι και τους κρόκους των αυγών έναν έναν και ανακατεύουμε απαλά. Έπειτα στο μίγμα ρίχνουμε το αλεύρι, το μπέικιν, τις βανίλιες και τα ξύσμα λεμονιού και πορτοκαλιού. Μετά χτυπάμε τα ασπράδια σε μαρέγκα και τα ρίχνουμε ανακατεύοντας απαλά μέσα στο μίγμα. Βουτυρώνουμε ένα ταψάκι και ρίχνουμε μέσα το μίγμα μας και το ψήνουμε για μια ώρα στους 180 βαθμούς. Μόλις κρυώσει σιροπιάζουμε, το κόβουμε και αν θέλουμε μπορούμε να το βάλουμε στο ψυγείο και να το συνοδεύσουμε με παγωτό βανίλια!

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved