Πάσχα και κουλουράκια: Η αγαπημένη γεύση από τα παιδικά μας χρόνια επιστρέφει με ένα twist

Βλέπεις, αυτές οι συνταγές είναι που κρατούν τη νοσταλγία ζωντανή και σε προτρέπουν να συνεχίσεις την παράδοση, μέχρι και σήμερα, φτιάχνοντας τα δικά σου πασχαλινά κουλούρια.

Πάσχα και κουλουράκια: Η αγαπημένη γεύση από τα παιδικά μας χρόνια επιστρέφει με ένα twist

Άραγε, όταν ακούς τη λέξη Πάσχα, τι σου έρχεται απευθείας στο μυαλό; Σίγουρα όλες εκείνες οι στιγμές από τα παιδικά σου χρόνια με αγαπημένες μυρωδιές και λαχταριστές γεύσεις. Πρόκειται για αναμνήσεις, τις οποίες σίγουρα θα κρατάς στην καρδιά σου για μια ολόκληρη ζωή και θα τις θυμάσαι πάντα, κυρίως όταν οι ημέρες του Πάσχα πλησιάζουν.

Ας συνεχίσουμε το άρθρο όμως, με μία σύντομη ερώτηση: Μήπως μία από αυτές τις αναμνήσεις των παιδικών σου χρόνων, είναι τα πασχαλινά κουλουράκια που «πρωταγωνιστούσαν» στο πασχαλινό τραπέζι τη Μεγάλη Εβδομάδα; Εάν η απάντηση είναι «ναι», σίγουρα σου έχει έρθει ήδη στο μυαλό η βουτυρένια γεύση από τα πιο νόστιμα πασχαλινά κουλουράκια. Έτσι δεν είναι;

Βλέπεις, αυτές οι συνταγές είναι που κρατούν τη νοσταλγία ζωντανή και σε προτρέπουν να συνεχίσεις την παράδοση, μέχρι και σήμερα, φτιάχνοντας τα δικά σου πασχαλινά κουλούρια. Αυτά, που μόνο με τη μυρωδιά τους θα θέλεις να γίνεις και πάλι παιδί. Και μπορεί, πάνω στο χαρτί, στο οποίο έχεις εδώ και χρόνια γραμμένη την κλασσική συνταγή, να έχουν ξεθωριάσει κάπως τα γράμματα, όμως φέτος, έχεις την ευκαιρία να τα κάνεις να ξαναζωντανέψουν, προσθέτοντας -όπως πάντα- την Φαρίνα ΓΙΩΤΗΣ, αλλά και ένα ακόμη συστατικό, το οποίο θα βάλει τη δική σου «πινελιά» στη συνταγή. Αναρωτιέσαι ποιο είναι αυτό; Τα αποξηραμένα cranberries αγαπητή μου φίλη, το πιο in φρούτο των τελευταίων χρόνων, το οποίο κάνει τα γλυκά ακόμα πιο νόστιμα.

Διαβάστε περισσότερα στο Queen.gr

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved