Παραδοσιακό σάμαλι με χοντρό σάμαλι για πιο τραγανό αποτέλεσμα

Εύκολη συνταγή για το αγαπημένο σιροπιαστό τούρκικο γλυκό.

Παραδοσιακό σάμαλι με χοντρό σάμαλι για πιο τραγανό αποτέλεσμα

Δείτε όλα τα βήματα για να φτιάξετε παραδοσιακό σάμαλι, το σιροπιαστό γλυκό με ρίζες από την Τουρκία! Εύκολο στην παρασκευή και με χαρακτηριστικό άρωμα από μαστίχα και λεμόνι.

Υλικά

Για το σάμαλι

  • 300 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη
  • 2 γρ. μαστίχα
  • 300 γρ. γάλα πλήρες
  • 600 γρ. σιμιγδάλι, χοντρό
  • 2 βανιλίνες
  • ξύσμα λεμονιού, από 1 λεμόνι
  • χυμό λεμονιού, από ½ λεμόνι
  • 1 κ.γ. κοφτό μαγειρική σόδα
  • 24 αμύγδαλα, χωρίς φλούδα
  • σπορέλαιο, για το ταψί

Για το σιρόπι

  • 500 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη
  • 1 στικ κανέλας
  • 50 γρ. γλυκόζη
  • 400 γρ. νερό

Για το σερβίρισμα

  • παγωτό
  • φύλλα μέντας

Δείτε την εκτέλεση της συνταγής στο akispetretzikis.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved