Τραγανή κις Λορέν με τυρί κρέμα

Δείτε πώς να φτιάξετε κις Λορέν με τυρί κρέμα και μπέικον.

Τραγανή κις Λορέν με τυρί κρέμα

Η συνταγή για τη ζύμη είναι μια πιο εύκολη και γρήγορη εκδοχή της κλασικής pâte brisée που χρησιμοποιείται ως βάση στην quiche Lorraine.

Υλικά

Για τη ζύμη

  • 300 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
  • 1 πρέζα αλάτι
  • ½ πρέζα κρυσταλλική ζάχαρη
  • 200 γρ. βούτυρο, + έξτρα για τη φόρμα
  • 1 κρόκο, από μεσαίο αυγό
  • 2 κ.σ. νερό

Για τη γέμιση

  • 600 γρ. τυρί κρέμα
  • 200 γρ. μπέικον, κομμάτι
  • 2 αυγά, μεσαία
  • 1 κρόκο, από μεσαίο αυγό
  • 200 γρ. κρέμα γάλακτος 35%
  • 1 κ.σ. θυμάρι, φρέσκο, ψιλοκομμένο
  • ⅓ κ.γ. τριμμένο μοσχοκάρυδο
  • 50 γρ. mix τυριών, τριμμένο
  • αλάτι
  • πιπέρι

Για το σερβίρισμα

  • ρόκα
  • ελαιόλαδο
  • πιπέρι , φρεσκοτριμμένο

Δείτε την εκτέλεση της συνταγής στο akispetretzikis.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved