Η αυθεντική συνταγή για πίτσα Ναπολιτάνα

Μία συνταγή του Άκη Πετρετζίκη. 

Η αυθεντική συνταγή για πίτσα Ναπολιτάνα

Η αυθεντική συνταγή της διάσημης πίτσας Ναπολιτάνα που πήρε το όνομα της από την ομώνυμη πόλη της ιταλίας, τη Νάπολη! Η ναπολιτάνα είναι μια σάλτσα ντομάτας με βασιλικό γι'αυτό και η πίτσα και τα ζυμαρικά που φτιάχνονται με αυτήν τη σάλτσα έχουν πάρει το όνομά της.

Υλικά:

Για τη ζύμη

  • 375 γρ. αλεύρι για τσουρέκι, + έξτρα για το άνοιγμα της ζύμης
  • 250 γρ. νερό, κρύο
  • 2 γρ. ξηρή μαγιά
  • 1 κ.σ. κοφτή μέλι
  • 7 γρ. αλάτι
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • Για τη σάλτσα ντομάτας
  • 500 γρ. ντομάτες, τριμμένες
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 2 κ.σ. βασιλικό, φρέσκο, ψιλοκομμένο
  • 1 πρέζα κρυσταλλική ζάχαρη
  • αλάτι
  • πιπέρι

Για τη σύνθεση

  • 60 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη
  • 450 γρ. μοτσαρέλα, φρέσκια
  • Για το σερβίρισμα
  • φύλλα βασιλικού
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • πιπέρι

Δείτε την εκτέλεση της συνταγής στο akispetretzikis.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved