Μπακλαβάς με σοκολάτα – Θα γίνει ο αγαπημένος σας
Μια φορά θα τον δοκιμάσετε και δεν θα τον αλλάζετε.
Συνταγή για κλασικό σιροπιαστό μπακλαβά με γέμιση από κουβερτούρα και καρύδια, σε τραγανά φύλλα.
Υλικά
Για το σιρόπι
330 ml νερό
450 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
1 στικ κανέλα
φλούδα, από 1 πορτοκάλι
Για τον μπακλαβά
250 γρ. βούτυρο
600 γρ. καρύδια
2 κ.γ. κανέλα
200 γρ. κουβερτούρα
100 γρ. κουβερτούρα λευκή
450 γρ. φύλλο κρούστας για γλυκά
Για την επικάλυψη
60 γρ. κουβερτούρα
15 γρ. βούτυρο
1 κ.σ. νερό
Δείτε την εκτέλεση της συνταγής στο akispetretzikis.com