Αρνάκι φρικασέ από τον Άκη Πετρετζίκη

Ένα παραδοσιακό φαγητό, ιδιαίτερα νόστιμο.

Αρνάκι φρικασέ από τον Άκη Πετρετζίκη

Τώρα που οι θερμοκρασίες είναι χαμηλές, προσαρμόζουμε αναλόγως και τη διατροφή μας. Θέλουμε περισσότερες σούπες και φαγητά κατσαρόλας.

'Ενα τέτοιο φαγητό που συνδυάζει το κρέας με τα λαχανικά είναι το αρνάκι φρικασέ. Μία παραδοσιακή συνταγή με αρνάκι, λαχανικά και αυγολέμονο ιδανική για όλη την οικογένεια.

Υλικά

  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1.200 γρ. αρνί, μπούτι με κόκαλο, κομμένο σε μερίδες
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 1 λίτρο νερό
  • 1 κύβο λαχανικών
  • 1 κ.γ. κύμινο
  • 400 γρ. φρέσκο κρεμμυδάκι
  • 500 γρ. μαρούλι
  • 30 γρ. άνηθο, ψιλοκομμένο +έξτρα λίγο για το αυβγολέμονο και το σερβίρισμα

Για το αβγολέμονο

  • 3 κρόκους
  • χυμό λεμονιού, από 2 λεμόνια +έξτρα για το σερβίρισμα
  • ξύσμα λεμονιού, από 2 λεμόνια +έξτρα για το σερβίρισμα
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 2 κ.σ. ταχίνι, (προαιρετικά)

Δείτε τη διαδικασία στο akispetretzikis.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved