Ο Άκης Πετρετζίκης φτιάχνει βαρβάρα χριστουγεννιάτικη

Ξέρετε τι είναι η βαρβάρα;

Ο Άκης Πετρετζίκης φτιάχνει βαρβάρα χριστουγεννιάτικη

Η «βαρβάρα» είναι ένα παραδοσιακό γλυκό που το έφτιαχναν κυρίως την παραμονή της Αγίας Βαρβάρας.

Κύριο υλικό είναι το σιτάρι το οποίο πρέπει να πλύνετε πολύ καλά ώστε να φύγουν όλα τα χώματα που τυχόν υπάρχουν.Το αλεύρι το καβουρδίζετε σε χαμηλή φωτιά μέσα σε ένα τηγανάκι σκέτο ανακατεύοντας το καλά. Να θυμάστε ότι δεν πρέπει να πάρει πολύ χρώμα απλά να γίνει λίγο πιο σκούρο.

Μόλις είναι έτοιμη, σερβίρετε τη χριστουγεννιάτικη βαρβάρα σε ατομικά μπολάκια ή σε μεγάλο μπολ με σουσάμι, κανέλα και καρύδια.

Υλικά

• 500 γρ. σιτάρι, αποφλοιωμένο
• 250 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
• 100 γρ. δαμάσκηνα, ξερά, ψιλοκομμένα
• 100 γρ. βερίκοκα, ξερά ή σύκα ξερά, κομμένα σε κύβους
• 50 γρ. σταφίδες
• 3 κ.σ. αλεύρι γ.ο.χ., καβουρδισμένο ελαφρά

Για το σερβίρισμα

• 50 γρ. σουσάμι, καβουρδισμένο
• κανέλα
• 100 γρ. καρύδια

Δείτε τη διαδικασία στο akispetretzikis.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved