Πανεύκολα muffins για πρωινό ή σνακ.
Εάν έχετε βαρεθεί τις συνταγές για μηλόπιτες και μηλοπιτάκια, δοκιμάστε αυτά τα muffins μήλου. Είναι πεντανόστιμα, μπορείτε να τα φτιάξετε πανεύκολα και δεν έχουν αυγά, βούτυρο ή γάλα.
Πηγή συνταγής: the plantbasedschool.com
Προετοιμασία: 10'
Eκτέλεση: 30'
Υλικά
- 4 μήλα ψιλοκομμένα
- ¾ του φλιτζανιού γάλα αμυγδάλου
- ¾ του φλιτζανιού ζάχαρη καστανή
- 3 κουταλιές της σούπας σπορέλαιο
- 2 κουταλάκια του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
- 2 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις (μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και 50-50 αλεύρι ολικής)
- 2 κουταλάκια του γλυκού baking powder
- ½ κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα (προαιρετικά)
- Λίγο αλάτι
- Λίγη κανέλα
Βήματα
-
Προθερμάνετε τον φούρνο στους 180 βαθμούς.
-
Σε ένα μπολ ανακατέψτε το γάλα, το σπορέλαιο, το εκχύλισμα βανίλιας και τη ζάχαρη.
-
Σε ένα άλλο ανακατέψτε το αλεύρι, το baking powder, τη μαγειρική σόδα, το αλάτι, και την κανέλα.
-
Προσθέστε το υγρό μείγμα στο μπολ με τα στέρεα υλικά και ανακατέψτε ξανά μέχρι να ομογενοποιηθούν. Προσθέστε τα μήλα αφού πρώτα τα έχετε ψιλοκόψει.
-
Μοιράστε το μείγμα σε θήκες muffins και ψήστε για 25-30 λεπτά.