Παγωτό σάντουιτς, σπιτικό και πεντανόστιμο

Παγωτό σάντουιτς, σπιτικό και πεντανόστιμο

Εύκολη συνταγή για παγωτό σάντουιτς

Bigstock

Συνταγή για λαχταριστό παγωτό σάντουιτς που θα λατρέψουν τα παιδιά.

Τι είναι πιο λαχταριστό από ένα παγωτό; Το παγωτό σάντουιτς! Ο συνδυασμός σοκολατένιου μπισκότου και παγωτού είναι ακαταμάχητος και μπορείτε να φτιάξετε τα δικά σας σαντουιτσάκια με παγωτό εύκολα στο σπίτι.

Ice Cream Sandwich with chocolate and wafersBigstock

Πηγή συνταγών: simplyrecipes.com, Huma in the kitchen

Προετοιμασία: 15'

Eκτέλεση: 15'

Υλικά

Για το μπισκότα του σάντουιτς:

  • 1 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις (130 γραμμάρια)
  • ¼ κουταλάκι του γλυκού baking powder
  • ½ φλιτζάνι ανάλατο βούτυρο
  • 115 γραμμάρια σοκολάτα ψιλοκομμένη
  • 1 ½ κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
  • ½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 1 φλιτζάνι καστανή ζάχαρη (200 γραμμάρια)
  • ¼ κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη λευκή (50 γραμμάρια)
  • 2 αυγά

Για το παγωτό:

  • 2 φλιτζάνια κρέμα γάλακτος (500 ml)
  • 250 ml ζαχαρούχο γάλα βλάχας
  • 250 ml ζαχαρούχο γάλα βλάχας 2 κουταλιές του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας

Βήματα

Για το μπισκότα του σάντουιτς:

  • Προθερμάνετε τον φούρνο στους 180 βαθμούς και απλώστε αντικολλητικό χαρτί σε ένα ταψί.
  • Σε ένα μπολ ανακατέψτε το αλεύρι, το baking powder και βάλτε τα στην άκρη.
  • Βάλτε σε μέτρια φωτιά ένα κατσαρολάκι και βάλτε μέσα το βούτυρο, τη σοκολάτα, τη βανίλια και το αλάτι. Ανακατεύετε συνεχώς και μόλις λιώσουν αποσύρετε από τη φωτιά.
  • Προσθέστε τις ζάχαρες στο μείγμα με τη σοκολάτα και ανακατέψτε ξανά μέχρι να ομογενοποιηθούν.
  • Προσθέστε το μείγμα με τη σοκολάτα στο μείγμα με το αλεύρι και ανακατέψτε με μία σπάτουλα.
  • Απλώστε το μείγμα στο αντικολλητικό χαρτί και ψήστε στον προθερμασμένο φούρνο για περίπου 15 λεπτά.
  • Μόλις είναι έτοιμο, αφήστε το να κρυώσει καλά και έπειτα κόψτε το σε κομμάτια.

Για το παγωτό:

  • Σε ένα μπολ χτυπήστε καλά την κρέμα γάλακτος και προσθέστε τη βανίλια. Συνεχίστε το χτύπημα και ρίξτε έπειτα το ζαχαρούχο γάλα.
  • Μόλις το μείγμα γίνει μια ρευστή κρέμα, βάλτε την σε έναν γυάλινο πυρέξ και σκεπάστε το με αντιολλητικό χαρτί και αλουμινόχαρτό.
  • Βάλτε το στην κατάψυξη για μερικές ώρες μέχρι να παγώσει καλά.
© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved