Περίσσεψαν τσουρέκια; Φτιάξτε νόστιμη πουτίγκα

Περίσσεψαν τσουρέκια; Φτιάξτε νόστιμη πουτίγκα

Τσουρέκι που περίσσεψε - Νόστιμη πουτίγκα στο πυρέξ

Bigstock

Πουτίγκα με τσουρέκι που περίσσεψε - Πώς θα τη φτιάξετε

Η καλύτερη συνταγή για να αξιοποιήσετε τα ξερά ή τα πολλά τσουρέκια που σας έφεραν δώρο, είναι αυτή εδώ. Πουτίγκα στον φούρνο.

Το γλυκό μείγμα με γάλα, αυγά και λίγη βανίλια θα ξετρελάνει τόσο εσάς όσο και τα παιδιά σας. Συνοδεύστε το με παγωτό βανίλια.

Τρία μυστικά για να πετύχει η πουτίγκα σας

  1. Ψήστε πρώτα το τσουρέκι που θα κόψετε σε κύβους.
  2. Αφήστε τα κομμάτια τσουρεκιού να μουλιάσουν μέσα στο μείγμα τους.
  3. Ψήστε μέχρι να χυλώσει η κρέμα της πουτίγκας.

Πουτίγκα με τσουρέκι που περίσσεψε - Πώς θα τη φτιάξετε

Προετοιμασία: 15'

Eκτέλεση: 30'

Υλικά

  • 12-14 κούπες τσουρέκι σε κύβους
  • 1 κ.τ.σ. ανάλατο βούτυρο (μαλακό)
  • 5 κούπες πλήρες γάλα
  • 6 μεγάλα αυγά
  • 1 κούπα κρυσταλλική ζάχαρη
  • 2 κ.τ.σ. υγρή βανίλια
  • 1 κ.τ.γ. κανέλα
  • μια πρέζα αλάτι
  • προαιρετικό - 1/2 κούπα σταφίδες
  • προαιρετικό - 1/2 κούπα φουντούκια χονδρο-τριμμένα
  • προαιρετικό - ξύσμα λεμονιού ή πορτοκαλιού

Βήματα

  • Προθερμάνετε τον φούρνο στους 190 βαθμούς Κελσίου.
  • Κόψτε το τσουρέκι σε μικρά κυβάκια, απλώστε τα σε ένα ρηχό ταψί και ψήστε τα μέχρι να κοκκινίσουν.
  • Περάστε με βούτυρο ένα πυρέξ 9Χ13 και βάλτε μέσα τα ψημένα κομμάτια τσουρεκιού.
  • Αν χρησιμοποιήσετε σταφίδες ή ξηρούς καρπούς, υλικά που αναφέρουμε ως προαιρετικά παραπάνω, τώρα θα πρέπει να τα βάλετε.
  • Φτιάξτε την κρέμα: Βάλτε το γάλα, τα αβγά, τη βανίλια, τη ζάχαρη, την κανέλα (αν χρησιμοποιήσετε) και το αλάτι σε ένα μεγάλο μπολ και ανακατέψτε πάρα πολύ καλά.
  • Ρίξτε το μείγμα αργά επάνω από τα κομμάτια τσουρεκιού. (μπορεί να σας περισσέψει λίγο μείγμα - μπορεί και όχι)
  • Σκεπάστε το πυρέξ με αλουμινόχαρτο και βάλτε στο ψυγείο για μια ώρα (αν έχετε χρόνο αφήστε το όλη νύχτα).
  • Προθερμάνετε τον φούρνο στους 160 βαθμούς Κελσίου
  • Βγάλτε το αλουμινόχαρτο από το πυρέξ, βάλτε στον φούρνο και ψήστε για 40-55 λεπτά. Αν δείτε να παίρνει χρώμα από πάνω αλλά να μην έχει χυλώσει η κρέμα, σκεπάστε με ένα αλουμινόχαρτο για να μην σας αρπάξει.
  • Μόλις είναι έτοιμο, βγάλτε την πουτίγκα σας από τον φούρνο, αφήστε τη να κρυώσει για 10 λεπτά και σερβίρετε.
  • Απολαύστε τη σκέτη ή με παγωτό βανίλια στο πλάι.
© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved