Μηλόπιτα με γλυκιά σος βανίλιας

Μηλόπιτα με γλυκιά σος βανίλιας

Σπιτική μηλόπιτα με φρέσκα κόκκινα μήλα.

Bigstock

Φτιάξτε νόστιμη μηλόπιτα με μια διαφορετική συνταγή από όσες έχετε δοκιμάσει.

Δεν υπάρχει εποχή για να φτιάξει κανείς μηλόπιτα. Μήλα να έχετε, αλεύρι, βούτυρο και μερικά ακόμη υλικά και μπορείτε να φτιάξετε μια μηλόπιτα «του ονείρου».

https://www.instagram.com/p/CkgTZpkMM0Z

πηγή: Instagram/ turkuazkitchen

Προετοιμασία: 10'

Eκτέλεση: 20'

Υλικά

  • 1 δόση ζύμη για τάρτες

Για τη γέμιση:

  • 2 κ.τ.σ βούτυρο
  • 7-8 μήλα
  • 2 κ.τ.σ λεμόνι
  • 1/2 σκούρη μαύρη ζάχαρη
  • 1/2 κούπα κρυσταλλική ζάχαρη
  • μια πρέζα αλάτι
  • 1 κ.τ.σ. κανέλα
  • 1/4 κ.τ.γ. τριμμένο γαρύφαλλο
  • 1 κ.τ.γ. ξύσμα λεμόνι
  • 1 1/2 κ.τ.σ corn flour + 2 κ.τ.σ νερό

Για την επάλειψη:

  • 1 αβγό
  • 1 κ.τ.σ. γάλα
  • 2 κ.τ.σ ζάχαρη

Για τη γλυκιά σος βανίλιας:

  • 1/2 κούπα γάλα
  • 3/4 κούπα κρέμα γάλακτος
  • 3 κ.τ.σ. κρυσταλλική ζάχαρη
  • 2 κρόκους αβγών
  • 1 κ.τ.γ. corn flour
  • 1 κάψουλα βανίλιας

Βήματα

  • Αφού φτιάξτε τη ζύμη σας, ανοίξτε τη και απλώστε τη μέσα στο ταψί που θα χρησιμοποιήσετε. Κρατήστε λίγη για να διακοσμήσετε τη μηλόπιτα από πάνω.
  • Καθαρίστε και κόψτε σε μικρά κυβάκια τα μήλα. Βάλτε τα σε ένα μεγάλο μπολ. Προσθέστε το χυμό λεμονιού, την μαύρη και την κρυσταλλική ζάχαρη.
  • Σε ένα μεγάλο τηγάνι βάλτε το βούτυρο να λιώσει και προσθέστε το μείγμα με τα μήλα. Μαγειρέψτε μέχρι να μαλακώσουν.
  • Σε ένα μικρό μπολ διαλύστε το corn flour με το νερό, μέχρι να διαλυθεί.
  • Προσθέστε το μείγμα στο τηγάνι με τα μήλα, ανακατέψτε για 4-5 λεπτά.
  • Αφαιρέστε από τη φωτιά και ρίξτε τα μπαχαρικά. Ανακατέψτε και αφήστε στην άκρη να κρυώσουν.
  • Πάρτε το σκεύος που έχετε απλώσει τη ζύμη (δείτε στο βίντεο παραπάνω πώς). Γεμίστε τη ζύμη με τα μήλα που έχουν κρυώσει.
  • Με τη ζύμη που κρατήσατε στην άκρη, φτιάξτε λωρίδες και απλώστε τις πάνω από τα μήλα.
  • Περάστε με το αβγό και πασπαλίστε με ζάχαρη. Βάλτε στον φούρνο και ψήστε για 40-45 λεπτά μέχρι να πάρει ένα ωραίο καστανό χρώμα.

Για τη σος βανίλιας:

  • Σε ένα μικρό μπολ, ανακατέψτε τους κρόκους, με τη ζάχαρη, τη βανίλια και στο corn flour.
  • Σε ένα μεγαλύτερο σκεύος ανακατέψτε το γάλα και την κρέμα γάλακτος. Μόλις έρθει σε σημείο βρασμού, πάρτε λίγο από το ζεστό γάλα και βάλτε το σιγά σιγά και ανακατεύοντας διαρκώς στο μπολ με τους κρόκους.
  • Τέλος πάρτε το μίγμα με τα αβγά και γυρίστε το σιγά σιγά μέσα στο υπόλοιπο ζεστό γάλα. Ανακατεύετε συνεχώς και σε χαμηλή θερμοκρασία.
  • Μόλις έρθει σε σημείο βρασμού το μείγμα, αποσύρετε από την εστία της κουζίνας και αφήστε το στην άκρη να κρυώσει.
  • Σερβίρετε ένα κομμάτι μηλόπιτας μαζί με τη σος βανίλιας.
© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved