Νόστιμες τραγανές τυρόπιτες που θυμίζουν μπουγάτσα

Νόστιμες τραγανές τυρόπιτες που θυμίζουν μπουγάτσα
Bigstock

Συνταγή για τυρόπιτες με σπιτικό φύλλο κρούστας.

Όχι, δεν χρειάζεστε πλάστη. Με το χέρι θα ανοίξετε διάφανο και λεπτό φύλλο πανεύκολα.

Αν σας αρέσει να φτιάχνετε ζύμες, πίτες και πιτάκια, τότε θα πρέπει να δοκιμάσετε αυτή τη συνταγή. Μπορεί να δείχνει δύσκολη αλλά στην πραγματικότητα δεν είναι.

https://www.instagram.com/p/CgFEkxQASxL

πηγή: Instagram @turkuazkitchen

Προετοιμασία: 15'

Eκτέλεση: 30'

Υλικά

Για το φύλλο:

  • 3 1/4 κούπες αλεύρι
  • 1 1/4 κούπες νερό
  • 1 1/2 κ.τ.γ. αλάτι
  • 1/4 κ.τ.γ. αλάτι

Για τις στρώσεις με μαργαρίνη:

  • 1 stick μαργαρίνη ή βούτυρο
  • 1/2 κούπα ελαιόλαδο

Για τη γέμιση:

  • 150 γραμμάρια τυρί φέτα
  • 1/2 κούπα ψιλοκομμένο μαϊντανό
  • (μπορείτε να τα γεμίσετε με ο,τι θέλετε: κιμά, πράσο, σπανάκι, κοτόπουλο, πιπεριές)

Βήματα

  • Σε ένα μπολ ανακατέψτε το αλεύρι, το αλάτι, τη ζάχαρη και το νερό.
  • Ζυμώστε και προσθέστε λίγο ελαιόλαδο και ζυμώστε για 4-5 λεπτά μέχρι να έχετε ένα αφράτο ζυμάρι.
  • Τυλίξτε τη ζύμη σας σε διάφανη μεμβράνη και αφήστε τη να ξεκουραστεί για 15-20 λεπτά σε θερμοκρασία δωματίου.
  • Όσο περιμένετε η ζύμη να ξεκουραστεί, σε ένα μικρότερο μπολ, ανακατέψτε το βούτυρο (σε θερμοκρασία δωματίου). Χτυπήστε με ένα πιρούνι μέχρι να γίνει κρεμώδες και αφήστε το στην άκρη.
  • Βάλτε το ζυμάρι σε μία ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια και χωρίστε τη σε 12 ίσα μέρη. (κάθε κομμάτι πρέπει να ζυγίζει περίπου 50-60 γραμμάρια)
  • Ανοίξτε λίγο τα ζυμαράκια σας με το χέρι και γεμίστε τα με βούτυρο, όπως φαίνεται και στο βίντεο.
  • Θα πρέπει να γεμίσετε ουσιαστικά 6 φύλλα που θα σκεπάσετε με άλλα φύλλα.
  • Σε ένα μπολ που θα λαδώσετε, βάλτε τα 6 γεμιστά φύλλα το ένα πάνω από το άλλο και πασπαλίστε με ελαιόλαδο από πάνω.
  • Καλύψτε με διάφανη μεμβράνη και αφήστε τη ζύμη να ξεκουραστεί για 30-40 λεπτά.
  • Προθερμάνετε τον φούρνο στους 200 βαθμούς Κελσίου.
  • Λαδώστε τον πάγκο σας και με τη βοήθεια των χεριών σας ανοίξτε το φύλλο έως ότου γίνει διάφανο και μεγάλο αρκετά (δείτε στο βίντεο)
  • Σε ένα μπολ φτιάξτε τη γέμιση. Με το πιρούνι σας πιέστε τη φέτα και ανακατέψτε μέσα τον μαϊντανό.
  • Γεμίστε με τη γέμιση το φύλλο, τυλίξτε το, ρολάρετέ το και φτιάξτε έναν σαλίγκαρο.
  • Τοποθετήστε τα επάνω σε λαδόκολλα στο ταψί και ψήστε 30-40 λεπτά μέχρι να πάρουν ένα ωραίο χρυσαφί χρώμα.
© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved