Κρέμα σοκολάτας με λωτούς, κακάο και λίγο φυτικό γάλα

Κρέμα σοκολάτας με λωτούς, κακάο και λίγο φυτικό γάλα
Bigstock

Μπορεί να έχετε δοκιμάσει την κρέμα σοκολάτας με αβοκάντο και θα λατρέψετε εξίσου και αυτή εδώ την κρέμα που θα φτιάξετε με λωτούς.

Ο λωτός είναι μία εξαιρετική πηγή β-καροτίνης, βιταμίνης C και καλίου με αποτέλεσμα να συμβάλλει στην καλή όραση, στην τόνωση του ανοσοποιητικού συστήματος και στη ρύθμιση της αρτηριακή πίεσης.

Όπως αναφέρει και το Onmed.gr το χρυσοκόκκινο χρώμα του οφείλεται σταφλαβονοειδή, καθώς επίσης περιέχει πολυφαινόλες και κατεχίνες, οι οποίες είναι γνωστές για την αντιοξειδωτική δράση τους. Περιέχει βετουλινικό οξύ, μια ουσία που έχει αποδειχτεί ότι είναι ιδιαίτερα δραστική ενάντια σε αρκετές μορφές καρκίνου, β-καροτένιο και λυκοπένιο, ζεαξανθίνη και κρυπτοξανθίνη, όπου ενισχύουν την ασπίδα προστασίας των κυττάρων ενάντια στις ελεύθερες ρίζες που είναι υπεύθυνες για την πρόωρη γήρανση αλλά και για την εμφάνιση μεγάλου αριθμού ασθενειών.

Περιέχει βιταμίνες της ομάδας Β (κυρίως θειαμίνη, ριβοφλαβίνη, πυριδοξίνη και φολικό οξύ) οι οποίες έχουν ευεργετικές ιδιότητες για το νευρικό σύστημα, με αποτέλεσμα να τονώνουν την πνευματική διαύγεια και μνήμη. Είναι πλούσιος σε ιχνοστοιχεία όπως μαγνήσιο, χαλκό, χολίνη και περιέχει φυτικές ίνες. Χάρη στη μεγάλη περιεκτικότητα του σε απλά σάκχαρα, είναι μια πολύ καλή πηγή ενέργειας κατάλληλη για άτομα με αυξημένη φυσική δραστηριότητα. Τα 100 γρ. φρέσκου λωτού παρέχουν μόλις 70 θερμίδες ,άρα είναι ιδανικός για άτομα που ακολουθούν μια ισορροπημένη διατροφή, καθώς επίσης και εκείνους που επιθυμούν να μειώσουν το σωματικό τους βάρος.

Πώς θα φτιάξετε την κρέμα σοκολάτας με λωτούς

Θα χρειαστείτε μόνο 3 υλικά και δύο ακόμη για να την σερβίρετε. Δείτε το βίντεο παρακάτω με την απλή διαδικασία. Πρόκειται για μια κρέμα που θα λατρέψουν ακόμη και τα παιδιά σας.

https://www.instagram.com/p/ClGxPWJAlZT

Προετοιμασία: 2'

Eκτέλεση: 2'

Υλικά

για την κρέμα

  • 1 λωτός
  • 1 κ.τ.σ. άγλυκο κακάο
  • 1 κ.τ.σ. γάλα αμυγδάλου

για το σερβίρισμα

  • καβουρδισμένα αμύγδαλα
  • μερικούς σπόρους ροδιού

Βήματα

  • Βάλτε σε ένα μπλέντερ τον λωτό κομμένο σε κυβάκια.
  • Προσθέστε το κακάο και το γάλα.
  • Πολτοποιήστε καλά και σερβίρετε σε ένα μπολ.
  • Πασπαλίστε με τα ρόδια και τα αμύγδαλα και απολαύστε.
© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved