Συνηθισμένα προβλήματα μίας σχέσης και πως να τα λύσετε

Τα περισσότερα ζευγάρια παραπονιούνται για την έλλειψη χρόνου που τα ταλαιπωρεί και δεν προλαβαίνουν οι δύο σύντροφοι να κάνουν όλα όσα θα ήθελαν.

Συνηθισμένα προβλήματα μίας σχέσης και πως να τα λύσετε

Πράγματι, το πρόγραμμα στις μέρες μας είναι επιβαρυμένο, καθώς οι απαιτήσεις και οι υποχρεώσεις κλέβουν πολύ από τον προσωπικό χρόνο του ζευγαριού, που αρχίζει και ξεχνάει ο ένας τον ...άλλον!

Έχετε αναρωτηθεί τελευταία: «Πόσο χρόνο πέρασα μαζί με τον/την σύντροφο μου αυτή την εβδομάδα...; Πόσο χρόνο αφιερώνουμε μαζί; Τι κάνουμε μαζί;»

Ένας επιπλέον παράγοντας που «τρώει» από το χρόνο του ζευγαριού, είναι και τα παιδιά. Ναι, τα παιδιά χρειάζονται τον χρόνο του γονιού για τα διαβάσματά τους και τις μετακινήσεις τους στις εξωσχολικές δραστηριότητες (αθλήματα, ξένες γλώσσες, πάρτι...)

zeygari

Πως μπορεί το ζευγάρι να αντιμετωπίσει την έλλειψη χρόνου;

Είναι χρήσιμο το ζευγάρι να δει που και πως «ξοδεύει» τον χρόνο του. Ας κάνετε μία λίστα ο καθένας με το τι έχετε να κάνετε κάθε μέρα. Μετά, δείτε αν θα μπορούσατε να μοιραστείτε κάποιες από τις υποχρεώσεις ή την ενασχόληση με τα παιδιά. ‘Ένα οργανόγραμμα που προσδιορίζει τα καθήκοντα και τις ευθύνες στο σπίτι, μπορεί να βοηθήσει στην αποφυγή φορτίσεων και εξοικονόμηση χρόνου.

Επίσης, χρειάζεται να κρατάτε στο μυαλό σας ότι πρέπει να φροντίζετε και οι δύο να επωφελείστε του ελεύθερου χρόνου που μπορεί να προκύψει. Είναι προτιμότερο για ένα ζευγάρι, να έχει επιλύσει τα τρέχοντα ζητήματα που το αφορούν και στη συνέχεια να μπορεί να απολαύσει στιγμές ξεκούρασης και ανανέωσης, παρά να καταναλώνει την ενέργειά του σε καβγάδες, αφήνοντας ουσιαστικά τις υποχρεώσεις του σε εκκρεμότητα...

Μαρίνα Μόσχα
Ψυχοθεραπεύτρια, Συνεργάτης του Ινστιτούτου Ψυχικής και Σεξουαλικής Υγείας του Θάνου Ασκητή

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved