Γιατί τα δόντια του παιδιού μου έχουν καφέ λεκέδες;

Εάν τα παιδιά σας έχουν καφέ λεκέδες στα δόντια τους, αυτό θα μπορούσε να επηρεάσει το χαμόγελό τους, την αυτοπεποίθησή τους και φυσικά τη γενική υγεία των δοντιών τους.

Αλέξανδρος Μάνος
Γιατί τα δόντια του παιδιού μου έχουν καφέ λεκέδες;

Υπάρχουν πολλοί παράγοντες που μπορούν να το «προκαλέσουν» στα δόντια, και σε αυτό το άρθρο θα μπορέσετε να τους ανακαλύψετε ώστε να γνωρίζετε τι είναι και πώς μπορείτε να τους αποτρέψετε.

Τι προκαλεί καφέ λεκέδες στα δόντια;

Υπάρχουν εσωτερικοί και εξωτερικοί λόγοι για τη χρώση των δοντιών. Είτε έτσι είτε αλλιώς, η διαπίστωση της αιτίας και η θεραπεία της είναι σημαντική.

Εδώ είναι μερικές από τις πιο κοινές αιτίες που αλλάζουν το χρώμα των δοντιών του παιδιού σας:

Οδοντική τερηδόνα - Αυτός είναι ο βασικός λόγος που τα δόντια των παιδιών αλλάζουν χρώμα. Η τερηδόνα προκαλείται συνήθως από κακή διατροφή, ακατάλληλες συνήθειες διατροφής από τα βρεφικά μπουκάλια όταν δίνονται σε ξαπλωμένη στάση και γενικά συνήθειες γαλουχίας.

Γενετικά ελαττώματα - Τα δόντια του παιδιού σας μπορεί να είναι ελαφρύτερα ή πιο σκούρα από ό, τι άλλων λόγω της γενετικής τους σύστασης.

Αλλαγές στο σμάλτο / οδοντικό τραύμα του δοντιού - Αυτός ο τύπος αποχρωματισμού εμφανίζεται όταν ένα δόντι έχει υποστεί κάποιο βαθμό αλλαγής. Το οδοντικό τραύμα είναι ένας από τους κύριους λόγους για τους οποίους τα δόντια αλλάζουν χρώματα.

kafe lekedesdontia 2

Υπερβολική πρόσληψη φθορίου - Ενώ το φθόριο είναι ένας μεγάλος μαχητής κατά των κοιλοτήτων, δίνοντας το παιδί σας πάρα πολύ από αυτό μπορεί να προκαλέσει καφέ αποχρωματισμούς και να οδηγήσει στο παιδί σας να αναπτύξει ένα είδος χρώσης.

Καταστροφή των δοντιών - Η φθορά των δοντιών είναι αποτέλεσμα κακής οδοντικής φροντίδας και συνηθειών. Δεν επηρεάζει μόνο το χρώμα των δοντιών του μωρού, αλλά μπορεί επίσης να βλάψει τα ενήλικα δόντια κάτω από τα ούλα.

Σίδηρος και χρωμογόνα βακτήρια - Ο παράγοντας αυτός δεν είναι τόσο περίπλοκος όσο ακούγεται. Βασικά, αυτό είναι η χρώση που προκαλείται από ορισμένα τρόφιμα, ποτά και φάρμακα.

Πώς να διορθώσετε τους καφέ λεκέδες στα δόντια του παιδιού σας

Εάν άλλαξε το χρώμα των δοντιών του παιδιού σας ή παρατηρήσετε καφέ ή μαύρους λεκέδες, κλείστε ραντεβού με τον οδοντίατρό σας. Ένας οδοντίατρος θα μπορεί να σας πει γιατί τα δόντια έχουν αλλάξει χρώμα και τι μπορείτε να κάνετε για να το διορθώσετε. Άμεσα, με τη σωστή θεραπεία θα φανούν τα πρώτα αποτελέσματα βελτίωσης.

Αλέξανδρος Μάνος DDS , MOrth
Οδοντίατρος , Ειδικός Ορθοδοντικός
Tel Aviv University
site: www.drmanosclinic.com
e-mail: dralexmanos@gmail.com
instagram: dr_alex_manos

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved