Παιδί και γρίπη: Τι θα πρέπει να τρώνε τα παιδιά όταν είναι άρρωστα

Ποια είναι η καλύτερη διατροφή για ένα παιδί, που έχει γρίπη;

Παιδί και γρίπη: Τι θα πρέπει να τρώνε τα παιδιά όταν είναι άρρωστα

Διανύουμε την εποχή όπου η γρίπη βρίσκεται σε έξαρση και οι γονείς, μεταξύ άλλων, προβληματίζονται για το τι θα πρέπει να τρώνε και να πίνουν τα παιδιά, όταν είναι άρρωστα. Ο διευθυντής της παιδιατρικής κλινικής RN, Keith Ellingson εξηγεί ποιο είναι το «πρωτόκολλο» που θα πρέπει να ακολουθούν οι γονείς, όταν το παιδί είναι άρρωστο, αλλά και μετά στην ανάρρωση.

arrosto paidi 1

«Οι πρωτεΐνες και τα υγρά είναι εξαιρετικά σημαντικά, για την καταπολέμηση, αλλά και μετά στην ανάρρωση από τη γρίπη» τονίζει. Όπως επισημαίνει ο dr. Keith Ellingson παρόλο που οι τροφές, όπως μπανάνα, ρύζι, μήλα, συνιστώνται ιδιαίτερα, αφού βοηθούν και στο στομάχι, όμως, στερούνται σημαντικών πρωτεϊνικών στοιχείων, που είναι ζωτικής σημασίας για τη διαδικασία θεραπείας ενός παιδιού.

«Σίγουρα αυτού του είδους τα σνακ βοηθούν στην ανακούφιση του στομαχιού του παιδιού, ωστόσο η ενυδάτωση είναι η πιο σημαντική. Μάλιστα, όταν ο οργανισμός παραμένει ενυδατωμένος, βοηθάει στο να πέσει ο πυρετός και να νιώσει το παιδί καλύτερα», εξηγεί ο dr. Keith Ellingson. Ένας τρόπος για να εξασφαλίσετε ότι το παιδί σας λαμβάνει περισσότερα υγρά, είναι να φτιάξετε παγωμένα ποτά ή σπιτικές γρανίτες παγωτό. Συχνά, τα ποτά που περιέχουν ηλεκτρολύτες, είναι καλύτερα από το νερό, ως προς την ενυδάτωση, ενώ αν περιέχουν μικρά κομμάτια φρούτων, όπως φράουλες, βοηθούν στο να καταπραΰνουν τον πονόλαιμο, αν έχουν.

arrosto paidi 3

Ένα άλλο καλό φαγητό που συνιστάται στη γρίπη, είναι ο σπιτικός ζωμός κοτόπουλου. Στο ίδιο πνεύμα με τον πάγο, ο ζωμός είναι ένας καλός τρόπος για να λάβει το παιδί, τα υγρά θρεπτικά συστατικά, ενώ επιπλέον, περιέχει σημαντικές πρωτεΐνες που βοηθούν στην αναπλήρωση της ενέργειας τους.

Καθώς βελτιώνεται η υγεία του παιδιού σας, προσθέτετε προοδευτικά τις στερεές τροφές στη διατροφή του, αφού θα το βοηθήσουν να ανακτήσει τις δυνάμεις του. Ο πουρές πατάτας για παράδειγμα, είναι ένας καλός, ήπιος τρόπος για να παρέχετε τα απαραίτητα άμυλα στον οργανισμό του παιδιού. Δοκιμάστε να προσθέσετε ζωμό κοτόπουλου, για επιπλέον πρόσληψη πρωτεΐνης.

Ωστόσο, μην ξεχνάτε πως όταν το παιδί είναι άρρωστο, συμβουλεύεστε εξ΄ αρχής τον παιδίατρο κι εκείνος μόνο θα σας καθοδηγήσει.

Διαβάστε επίσης

Γιατί το παιδί μου αρρωσταίνει συχνά; Πρέπει να ανησυχώ;

Μια μαμά ξεσπά: «Σταματήστε να στέλνετε τα άρρωστα παιδιά σας στο σχολείο!»

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved