Επτά εμφανή σημάδια που προειδοποιούν ότι το παιδί σας χρειάζεται γιατρό

Οι παιδικές ασθένειες είναι μια δυσάρεστη εμπειρία για τους γονείς αλλά και τα παιδιά. Παρ΄ότι δεν είναι όλες της ίδιας βαρύτητας, ορισμένες θα μπορούσαν να είχαν αποφευχθεί αν οι γονείς αναγνώριζαν έγκαιρα κάποια συμπτώματα.

Επτά εμφανή σημάδια που προειδοποιούν ότι το παιδί σας χρειάζεται γιατρό

Ορισμένα από αυτά είναι τα ακόλουθα:

1.Αλλαγή μεγέθους σε ελιά

elia

Αν το παιδί εμφανίσει ξαφνικά ελιά η οποία αλλάζει μέγεθος, σχήμα ακόμα και χρώμα θα πρέπει να επισκεφτείτε επειγόντως το δερματολόγο.

2. Τριχόπτωση

trixes

Η ξαφνική απώλεια μαλλιών πέραν του φυσιολογικού μπορεί να μην ευθύνεται μόνο στην εποχή ή σε ψυχολογικούς παράγοντες. Πιθανόν να υπάρχει έλλειψη βιταμινών στον οργανισμό. Επομένως θα πρέπει να επισκεφτείτε έναν γιατρό.

3.Απότομη αλλαγή διάθεσης και συμπεριφοράς

ipnos

Η υπνηλία, η απουσία διάθεσης για οποιαδήποτε δραστηριότητα ή για φαγητό, που διαρκούν αρκετές ημέρες, είναι ανησυχητικά συμπτώματα και θα πρέπει να διερευνηθούν τα αίτια.

4. Αύξηση του μεγέθους του κεφαλιού

kranio

Από τη στιγμή που το παιδί έχει αναπτυχθεί πλήρως, κάθε αλλαγή στο μέγεθος του κρανίου υποδηλώνει κάποια ανωμαλία.

5. Μειωμένη ακοή

akoi

Αν μιλάτε στο παιδί σας και δεν ανταποκρίνεται , αν δεν αντιδρά στους έντονους θορύβους ή αν ανεβάζει την ένταση της τηλεόρασης , κάντε μια επίσκεψη σε έναν ωτορινολαρυγγολόγο.

6. Συνεχής δίψα

nero


Αν ξαφνικά το παιδί ζητάει συνεχώς νερό χωρίς κανένα λόγο ( δεν κάνει ζέστη, δεν έχει φάει κάτι αλμυρό, κοκ.), θα πρέπει να σας απασχολήσει σοβαρά.

7. Δυνατό ροχαλητό

roxalito


Συχνά τα παιδιά στον ύπνο τους μπορεί να ροχαλίζουν ελαφρά. Ωστόσο, το έντονο ροχαλητό που συνεχίζεται δεν είναι φυσιολογικό και θα πρέπει να επισκεφτείτε τον παιδίατρό σας.

Πηγή:brightside.me

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved