Δείτε ποιος είναι ο ιατρικός έλεγχος που πρέπει να κάνει το παιδί, πριν ανοίξουν τα σχολεία

Μην αμελείτε έναν ιατρικό έλεγχο στο παιδί, πριν ανοίξουν τα σχολεία. «Η πρόληψη είναι καλύτερη της θεραπείας», λένε οι γιατροί και αυτό ισχύει – και με το παραπάνω – για τα παιδιά.

Δείτε ποιος είναι ο ιατρικός έλεγχος που πρέπει να κάνει το παιδί, πριν ανοίξουν τα σχολεία

Και είναι πολύ σημαντικό, προτού ανοίξουν τα σχολεία, οι γονείς να φροντίσουν να κάνουν ένα ιατρικό έλεγχο στο παιδί. Ας δούμε ποιος είναι αυτός και γιατί είναι απαραίτητος:

Παιδίατρος

Η πιο σημαντική επίσκεψη, που πρέπει να κάνουν, είναι εκείνη στον παιδίατρο. Γιατί, αρκετοί γονείς θυμούνται το παιδίατρο, μόνο αν το παιδί αρρωσταίνει ή χρειάζεται να κάνει εμβόλιο. Αλλά δεν είναι έτσι. Τουλάχιστον, μία φορά το χρόνο – καλύτερη εποχή είναι πριν το άνοιγμα των σχολείων – θα πρέπει το παιδί να επισκέπτεται τον παιδίατρο.
Εξάλλου, εκείνος θα δει την ανάπτυξη του παιδιού και το επίπεδο υγείας του. Θα συμπληρώσει το ιστορικό του παιδιού, ενώ θα του κάνει έλεγχο για να διαπιστώσει, αν έχει κάποιες αλλεργίες ή φύσημα ή σκολίωση και κύφωση. Είναι εκείνος, που θα σας πει με βεβαιότητα, αν το παιδί θα μπορεί να συμμετέχει κανονικά σε αθλητικές δραστηριότητες. Μην ξεχνάμε, ότι υπάρχουν και οι εξωσχολικές δραστηριότητες. Επίσης, θα εξετάσει την ακοή του κι αν έχει κάποιο πρόβλημα.
Επίσης, με τον παιδίατρο θα μπορέσετε να συζητήσετε για τυχόν μαθησιακές δυσκολίες του παιδιού ή θέματα συμπεριφοράς και είναι εκείνος που θα σας παραπέμψει, αν χρειάζεται, σε κάποιον ειδικό. Επιπλέον, ο παιδίατρος θα σας πει αν χρειάζεται να κάνει γενικές εξετάσεις αίματος, τις οποίες δεν πρέπει να αμελείτε. Ναι, υπάρχουν γονείς που τις αμελούν καθώς θεωρούν ότι δεν είναι απαραίτητες σε ένα μικρό παιδί. Αλλά είναι μεγάλο λάθος, θα σας το πει και ο παιδίατρος. Τέλος, θα ελέγξει το βιβλιάριο υγείας του παιδιού και θα σας πει αν χρειάζεται να κάνει κάποιο εμβόλιο.

Οφθαλμίατρος

Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να αμελείτε την επίσκεψη του παιδιού στον οφθαλμίατρο. Ειδικά, αν υπάρχει ιστορικό στην οικογένεια. Ο προληπτικός έλεγχος στα μάτια, ειδικά σε ένα παιδί που πηγαίνει σχολείο, είναι απαραίτητος. Οπότε, πριν ξεκινήσουν, θα πρέπει να επισκεφτείτε και τον οφθαλμίατρο, να βεβαιωθείτε ότι δεν έχει πρόβλημα με την όραση του.

Οδοντίατρος

Και η επίσκεψη στον οδοντίατρο κρίνεται απαραίτητη. Θα πρέπει το παιδί να κάνει έναν έλεγχο, αν έχει προβλήματα στα δόντια ή αν χρειάζεται να κάνει φθορίωση. Πολλοί γονείς, αμελούν τη φθορίωση, που είναι λάθος, καθώς η φθορίωση προστατεύει τα δόντια από την τερηδόνα και πρέπει να γίνεται από νωρίς στο οδοντίατρο. Ο λόγος που πρέπει να επισκεφθείτε προληπτικά και πριν το άνοιγμα των σχολείων, τον οδοντίατρο, είναι ο εξής απλός: αν υπάρχει κάποιο πρόβλημα, θα πρέπει να το αντιμετωπίσετε προτού ξεκινήσουν οι σχολικές υποχρεώσεις, διότι το παιδί διαφορετικά θα επιβαρυνθεί με επιπλέον άγχος. Γιατί μην ξεχνάμε, όσο ανώδυνα και αν του την παρουσιάσετε, η επίσκεψη στον οδοντίατρο, δεν είναι ποτέ ευχάριστη.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved