Πυρετός: Τα ανώτατα όρια της φυσιολογικής θερμοκρασίας (πίνακας ανά ηλικία παιδιού)

Παιδί και πυρετός: Δείτε ανά ηλικία τα ανώτατα όρια τη φυσιολογικής θερμοκρασίας!

Πυρετός: Τα ανώτατα όρια της φυσιολογικής θερμοκρασίας (πίνακας ανά ηλικία παιδιού)

Η φυσιολογική θερμοκρασία του παιδιού σας θα παρουσιάζει διακυμάνσεις ανάλογα με την ηλικία του, τη δραστηριότητά του και την ώρα της ημέρας.

Πυρετός στα βρέφη

Τα βρέφη έχουν συνήθως υψηλότερη θερμοκρασία απ' ό,τι τα μεγαλύτερα παιδιά, ενώ η θερμοκρασία είναι γενικώς υψηλότερη τις απογευματινές ώρες και χαμηλότερη τις πρώτες πρωινές. Φυσιολογική θεωρείται η θερμοκρασία των 37,8 βαθμών Κελσίου όταν μετριέται από τον ορθό ή των 37,2 βαθμών Κελσίου όταν μετριέται από το στόμα. Αν η ένδειξη είναι υψηλότερη από αυτές τις τιμές, τότε υπάρχει πυρετός.

Ο πυρετός συνήθως συνοδεύει λοιμώξεις του αναπνευστικού συστήματος, όπως είναι η λαρυγγίτιδα, η πνευμονία, η ωτίτιδα, η γρίππη, ο πονόλαιμος και τα σοβαρά κρυολογήματα.

Ποια είναι τα ανώτατα όρια της φυσιολογικής θερμοκρασίας;

Σύμφωνα με τον πίνακα της Αμερικάνικης Παιδιατρικής Ακαδημίας:

piretos sta paidia pinakas

Όποια και αν είναι η θερμοκρασία του παιδιού σας, θα πρέπει να ειδοποιήσετε τον παιδίατρό σας. Εκείνος θα σας πει τι πρέπει να κάνετε, καθώς μπορεί να χρειαστεί να τον επισκεφθείτε για να γίνουν κάποιες εξετάσεις. Να θυμάστε ότι ποτέ δεν πρέπει να δίνετε αντιπυρετικά φάρμακα στο παιδί σας, αν δεν σας έχει πει ο γιατρός σας. Εκείνος θα σας δώσει οδηγίες και δοσολογία φαρμάκου.

Διαβάστε επίσης:
Πυρετός: Ποια συμπτώματα πρέπει να προσέχουν οι γονείς εκτός από το ύψος του πυρετού
Τι να κάνετε στην περίπτωση που το μωρό σας ανεβάσει 40 πυρετό

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved