Έξυπνοι τρόποι για να κόψει την πιπίλα

Το παιδάκι σας έχει ήδη κλείσει τα πρώτα του 3 χρόνια και η πιπίλα συνεχίζει να είναι αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητας του.

Έξυπνοι τρόποι για να κόψει την πιπίλα

Είναι για εκείνο μία συνήθεια που έγινε λατρεία και δε λέει να την αποχωριστεί. Σε όλη τη διάρκεια της ημέρας αλλά και στον ύπνο, δε μπορεί χωρίς εκείνη. Ωστόσο, όσο χαλαρωτική είναι για το παιδί και ανακουφιστική για το γονέα, αφού ηρεμεί το παιδί του, τόσο η χρήση της μετά την ηλικία των 2 με 3 χρόνων, αρχίζει να δημιουργεί προβλήματα στο λόγο του παιδιού, αλλά και ορθοδοντικά. Για αυτό και πρέπει να την κόψετε. Ωστόσο, ο αποχωρισμός αποδεικνύεται δύσκολος και πολλοί γονείς απελπισμένοι, εγκαταλείπουν τις προσπάθειες, ελπίζοντας να έρθει η μέρα εκείνη που το παιδί τους, απλά θα τη βαρεθεί. Μέχρι να έρθει, όμως, η αποφράδα εκείνη μέρα, υπάρχουν διάφοροι έξυπνοι τρόποι, που μπορείτε να το πετύχετε.

Ιδού κάποιοι:

Κόψτε την σταδιακά

Δεν χρειάζεται να του την έχετε εύκαιρη. Ξεκινήστε να την κρύβετε. Αν δεν τη βλέπει, μπορεί πιο εύκολα να ξεχαστεί, απ’ ο, τι να τη βλέπει παντού τριγύρω του. Στις αρχές να τη δίνετε μόνο όταν πηγαίνει για ύπνο. Και σιγά σιγά την κόβετε και από εκεί.

Μην την παίρνετε μαζί σας στη βόλτα

Όταν βγαίνετε βόλτα δεν χρειάζεται να την παίρνετε μαζί. Ή αν την πάρετε, να την έχετε στην τσάντα και τη βγάζετε μόνο όταν πραγματικά δείτε τα σκούρα.

Η πιπίλα χάλασε

Από τους πιο αποτελεσματικούς τρόπους είναι να χαλάσει η πιπίλα. Κόψτε τη λίγο στην άκρη και θα δείτε ότι το παιδί θα καταλάβει ότι κάτι δεν πάει καλά, δεν θα του προκαλεί ενδιαφέρον και θα την πετάξει μόνο

Την πήρε η νεράιδα της πιπίλας

Οι ιστορίες με νεράιδες είναι από τις αγαπημένες των παιδιών, οπότε μπορείτε να βρείτε μία όμορφη και να την πείτε. Μπορείτε, ας πούμε, να πείτε στο παιδί σας ότι η καλή νεράιδα της πιπίλας, την πήρε για να τη δώσει σε ένα μωράκι που γεννήθηκε και δεν είχε πιπίλα. Και για να μην κλαίει, πήρε τη δική σου, επειδή ξέρει ότι πλέον είσαι μεγάλος/η κι επειδή είσαι καλό παιδάκι, ήταν σίγουρη ότι θα την έδινες.

Παροτρύνετε να την πετάξει το ίδιο το παιδί

Ξεκινήστε να πετάτε μαζί του πράγματα στα σκουπίδια. Είναι μία διαδικασία που θα το ενθουσιάσει. Εξηγήστε του ότι στον κάδο πετάμε αυτά που δεν τα χρειαζόμαστε πια. Πετάξτε κάτι δικό σας, που να μη σας χρειάζεται, αλλά να ξέρει το παιδί ότι σας ανήκει. Έτσι, μετά θα μπορέσετε να το παροτρύνετε να πετάξει το ίδιο στον κάδο των σκουπιδιών την πιπίλα του.

Ο τρόπος της γιαγιάς

Τώρα αν τα βρείτε εντελώς σκούρα, μπορείτε να καταφύγετε στον δοκιμασμένο τρόπο τη γιαγιάς. Να βάλετε στην άκρη της πιπίλα λίγο πιπέρι ή κόκκινη πιπεριά ή αλάτι. Θα την κόψει σίγουρα και αμέσως. Αλλά προσοχή, λίγη ποσότητα

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved