Oι γιατροί χαλαρώνουν τους κανόνες για την έκθεση παιδιών σε οθόνες

Μπορείτε να αφήσετε το τάμπλετ σας με το παιδί, αρκεί να είστε εκει και να επιβλέπετε.

Oι γιατροί χαλαρώνουν τους κανόνες για την έκθεση παιδιών σε οθόνες

Απο το 1999, πολλοί παιδίατροι ηταν αυστηροί με τις οθόνες και τα παιδιά, ιδιαίτερα με τα μικρότερα των 2 ετών, στα οποία σύστηναν ότι έπρεπε οι κάθε είδους οθονες να απαγορεύονται. Ωστόστο, τελευταία έχουν χαλαρώσει. Η Αμερικάνικη Ακαδημία Παιδιατρικής μαλάκωσε και έβγαλε νέες οδηγίες που επιτρέπουν τις οθονες στα δίχρονα παιδάκια, αλλά με προϋποθέσεις. Αν τα μικρά σας είναι κάτω των 18 μηνών μπορούν να δουν εκπαιδευτικά προγράμματα υψηλής ποιότητας, αρκεί να είστε διπλα τους να τα βοηθάτε να κατανοούν τι ακριβώς βλέπουν.

Οι νέες οδηγίες περιλαμβάνουν και τα μεγαλύτερα παιδιά. Για τα νήπια 2-5 ετών η έκθεση σε οθόνες δε θα έπρεπε να ξεπερνάει τη μία ώρα τη μέρα, και πάλι αναφέρονται σε προσεκτικά επιλεγμένα προγράμματα. Και αν τα παιδιά σας ειναι μεγαλύτερα, μην ξεχνάτε πάντα να είστε συνεπείς με τα όρια που έχετε θέσει εξαρχής, και να είστε σίγουροι ότι η συσκευή δεν επηρεάζει τις φυσικές τους δραστηριότητες, το παιχνίδι και τον ύπνο τους.

Η Ακαδημία τονιζει ότι ακολουθεί τις εξελίξεις της εποχής. Ο κόσμος των media αλλάζει και το κολπο ειναι στην ισιρροπία των νέων τεχνολογιών με τις ανάγκες ανάπτυξης των μωρών. Ενα τάμπλετ μπορεί να βοηθήσει το παιδί να επεκτείνει το λεξιλόγιό του ή να μάθει νέες έννοιες, αλλά πάντα θα πρέπει να χρησιμοποιείται ανάλογα με τις ικανότητες και την ηλικία του παιδιού.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved