Τα εντομοκτόνα συνδέονται με λευχαιμία στα παιδιά

Τα παιδιά που εκτίθενται σε εντομοκτόνα σε εσωτερικούς χώρους είναι κατά 50% πιο πιθανό να αναπτύξουν λευχαιμία ή λέμφωμα, σύμφωνα με μια νέα μελέτη που δημοσιεύθηκε στην επιστημονική επιθεώρηση Journal of the American Academy of Pediatrics .

Τα εντομοκτόνα συνδέονται με λευχαιμία στα παιδιά

Και οι δύο ασθένειες είναι σπάνιες στα παιδιά, ωστόσο, η συχνότητα εμφάνισης του παιδικού καρκίνου έχει αυξηθεί τις τελευταίες δεκαετίες, αν και ολοένα περισσότερα παιδιά επιβιώνουν λόγω καλύτερης θεραπείας, σύμφωνα με το Εθνικό Ινστιτούτο Καρκίνου των ΗΠΑ. (National Cancer Institute)

Για τις ανάγκες της μελέτης τους, οι επιστήμονες αξιολόγησαν τα δεδομένα από 16 προηγούμενες μελέτες σχετικά με την πιθανή συσχέτιση του καρκίνου παιδικής ηλικίας και των εντομοκτόνων, βρίσκοντας ότι η έκθεση των παιδιών στα χημικά αυξάνει τις πιθανότητες για λευχαιμία κατά 47% και την πιθανότητα ανάπτυξης λεμφώματος κατά 43%.

Οι επιστήμονες προσθέτουν ότι τα εντομοκτόνα είναι πιθανό να συμβάλλουν στην ανάπτυξη και άλλων μορφών καρκίνου και όχι απαραίτητα μόνο λευχαιμίας ή λεμφώματος, που εντοπίστηκαν στην συγκεκριμένη έρευνα, για αυτό και συνεχίζουν τις έρευνες στο συγκεκριμένο πεδίο.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved