Τσιμπήματα: Απλές οδηγίες για τον «πονοκέφαλο» του καλοκαιριού

Τα τσιμπήματα είναι πολύ συνηθισμένα το καλοκαίρι. Μπορεί να δείτε το παιδί σας να έχει έναν απλό ερεθισμό ή μέχρι και μεγάλο πρήξιμο. Όλα είναι πιθανά να συμβούν είτε στους μικρούς μας ...εξερευνητές, είτε και σε σας! Πρέπει να διατηρήσετε την ψυχραιμία σας και να ξέρετε τί να κάνετε:

Τσιμπήματα: Απλές οδηγίες για τον «πονοκέφαλο» του καλοκαιριού

Ο συνήθεις... θύτες είναι κουνούπια, μέλισσες, σφήκες και τσούχτρες!

Πρώτα από όλα, θα πρέπει προληπτικά να εφαρμόζετε ειδικές φυτικές εντομοαπωθητικές κρέμες στο δέρμα του παιδιού, για να το προστατέψετε από το ενδεχόμενο τσιμπήματος. Αν παρόλαυτά, αυτό δεν κρατήσει μακριά τον «εχθρό» μπορείτε να κάνετε συγκεκριμένες κινήσεις για να ανακουφίσετε το παιδάκι σας.

Αν το τσίμπημα είναι το πρώτο του παιδιού, δείξτε ιδιαίτερη προσοχή, γιατί μπορεί να παρουσιάσει αλλεργική αντίδραση, ακόμα και αν πρόκειται για κουνούπι. Σε αυτή την περίπτωση, και αν δεν ξέρετε τί πρέπει να κάνετε, θα πρέπει να το μεταφέρετε επειγόντως στο νοσοκομείο.

Αν το παιδί δεν είναι αλλεργικό, βάλτε στο τσίμπημα μία κρύα κομπρέσα και συνεχίστε με διάλυμα αμμωνίας. Αν υπάρχει κεντρί, θα πρέπει να αφαιρεθεί με μεγάλη προσοχή. Αν δεν ξέρετε τον τρόπο, καλό θα είναι να μην το επιχειρήσετε μόνοι σας γιατί υπάρχει ο κίνδυνος να το σπρώξετε πιο βαθιά.

Κατευθυνθείτε στην πλησιέστερη οργανωμένη κλινική ή φαρμακείο σε περίπτωση που δείτε συμπτώματα όπως πρήξιμο ή ερυθρότητα, έντονο κνησμό και δύσπνοια. Εάν τα τσιμπήματα είναι πολλά, γεμίστε την μπανιέρα με κρύο νερό, διαλύστε λίγη σόδα και βάλτε το παιδί να καθίσει μέσα.

Ούτως ή άλλως, βάλτε στην τσάντα σας για να έχετε πάντα μαζί σας αντισταμινικό φάρμακο και κορτιζονούχα αλοιφή. Δυστυχώς δεν μπορείτε να ξέρετε αν θα έρθετε αντιμέτωπη με έναν απλό ερεθισμό όπως τσούξιμο ή κνησμό, η θα πρέπει να διαχειριστείτε μία πιο σοβαρή κατάσταση όπως έναν πολύ ισχυρό πόνο ή ακόμη και καθολικό πρήξιμο.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved