Τα άτομα με αναπηρία "κατακτούν" τη βιομηχανία της μόδας

Για δεύτερη φορά βρέθηκε στην πασαρέλα η Madeline Stuart μέσα σε λίγους μήνες.

Τα άτομα με αναπηρία "κατακτούν" τη βιομηχανία της μόδας

Το 19χρονο μοντέλο από την Αυστραλία, που γεννήθηκε με σύνδρομο Down, εμφανίστηκε στην Εβδομάδα Μόδας της Νέας Υόρκης, αποδεικνύοντας ότι η παρουσία της στη βιομηχανία της μόδας δεν ήταν απλά ένα πέρασμα.

Η πρώτη της εμφάνιση ως μοντέλο πασαρέλας έγινε τον περασμένο Σεπτέμβριο και πάλι στην Εβδομάδα Μόδας της Νέας Υόρκης, ενώ η μέχρι τότε εμπειρία της αφορούσε φωτογραφίσεις ρούχων, αξεσουάρ και καλλυντικών.

Η εμφάνιση της νεαρής Μαντλίν στην πασαρέλα «έσπασε» τις συμβατικές αντιλήψεις για την ομορφιά, δείχνοντας και την άλλη όψη της ζωής.
Μιλώντας στην εφημερίδα «The Telegraph» η μητέρα της Madeline, Ροζάν σχολίασε ότι η παρουσία της κόρης της στην Εβδομάδα Μόδας «είναι απλά ένα πέρασμα πάνω σε μία πασαρέλα, δεν θεραπεύει και τον καρκίνο. Οι άνθρωποι λένε: "αυτό πρέπει να είναι ένα θαύμα για σας".Τότε τους λέω πως όταν μου είπαν ότι έχει 11% πιθανότητες να ζήσει, όταν έκανε επέμβαση ανοιχτής καρδιάς και επέζησε, αυτό ήταν θαύμα για μένα. Αυτό είναι απλά η Εβδομάδα Μόδας της Νέας Υόρκης».

modelli

Στην φετινή παρουσίαση εκτός από την Madeline πήραν μέρος ακόμη δύο μοντέλα με αναπηρία η Ρεμπέκα Μαρίν, που έχει πρόσθετο μέλος στο χέρι, καθώς γεννήθηκε χωρίς αντιβράχιο και η Σαχόλι Άιγουορς που το αντιβράχιο της ακρωτηριάστηκε.

modellinh

«Οι άνθρωποι θέλουν να βλέπουν άτομα με αναπηρίες στο χώρο της μόδας και της διαφήμισης», λέει η πρόεδρος του Global Disability Inclusion, Μεγκ Ο' Κόνελ, μία οργάνωση που έχει συσταθεί για να βοηθήσει τις επιχειρήσεις για να κατανοήσουν τα ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα που έχει η ένταξη των ατόμων με αναπηρίες. «Οι άνθρωποι με αναπηρίες έχουν ανάγκη να αγοράσουν ρούχα, αυτοκίνητα και σπίτια. Θέλουν να εκπροσωπούνται όπως όλοι. Η αναπηρία είναι το ξεχασμένο τμήμα της πολυμορφίας».

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved