Ποια είναι τα οφέλη του μουρουνέλαιου στα παιδιά

Το μουρουνέλαιο, όπως υποδηλώνει το όνομα, είναι το αιθέριο έλαιο που εξάγεται από το ήπαρ της μουρούνας (Gadus morhua).Το έλαιο συνήθως λαμβάνεται ως συμπλήρωμα διατροφής.

Ποια είναι τα οφέλη του μουρουνέλαιου στα παιδιά

Είναι μια από τις καλύτερες πηγές των ωμέγα-3 λιπαρών οξέων (EPA και DHA) και περιέχει σχετικά υψηλές ποσότητες βιταμίνης Α και βιταμίνης D. Η ακριβής συγκέντρωση των θρεπτικών ουσιών στο μουρουνέλαιο εξαρτάται από το είδος της μουρούνας και του ελαίου που εξάγεται από αυτή.

Ιστορικά έχει αναφερθεί ότι το μουρουνέλαιο ήταν ένα συστατικό που από το 1890 χρησιμοποιούνταν για τη θεραπεία της ραχίτιδας στα υποσιτισμένα παιδιά και στους ενήλικες που αντιμετώπιζαν προβλήματα που σχετίζονταν με τους ρευματισμούς ή την αρθρίτιδα, καθώς θεωρούσαν ότι βοηθά στις αρθρώσεις.

Το μουρουνέλαιο εκτός από μια εξαιρετική πηγή από θρεπτικά συστατικά διαθέτει και πλούσιες ιδιότητες που μπορούν να βοηθήσουν στη καλύτερη λειτουργία του οργανισμού του ανθρώπου. Μπορεί δηλαδή να προσφέρει κατά του οξειδωτικού στρες, να βοηθήσει στην μη συσσώρευση των περιβαλλοντικών τοξίνων στον οργανισμό ενώ ενισχύει και την ανάπτυξη των παιδιών.

Ταυτόχρονα, ένα βασικό όφελος του μουρουνέλαιου είναι τα οφέλη που προσφέρει στα μαλλιά λόγω των Ωμέγα-3 λιπαρών οξέων και των βιταμινών Α και D. Και τα τρία αυτά συστατικά είναι γνωστό ότι βοηθούν την προώθηση της γενικής υγείας.

Εάν τα παιδιά είναι λεπτά, μπορείτε να τους δώσετε για δύο μήνες ένα κουταλάκι του γλυκού μουρουνέλαιο το απόγευμα μέρα παρά μέρα ή μία κάψουλα μουρουνέλαιο δύο φορές την εβδομάδα. Καλό είναι επίσης να τα ενθαρρύνετε να βγαίνουν έξω για κάποια αθλητική δραστηριότητα (π.χ. λίγο μπάσκετ).

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved