Παιδί και δυσκοιλιότητα: 5+2 λύσεις για να την αντιμετωπίσετε

Η δυσκοιλιότητα είναι η πιο συνηθισμένη πάθηση που κρύβεται πίσω από τους πόνους στην κοιλιά και ταλαιπωρεί πολλά βρέφη αλλά και παιδιά.

Παιδί και δυσκοιλιότητα: 5+2 λύσεις για να την αντιμετωπίσετε

Ιδιαίτερα τα παιδιά στη μικρή τους ηλικία που σταδιακά εντάσσουν νέες τροφές στο διαιτολόγιό τους, υποφέρουν από δυσκοιλιότητα. Το πιθανότερο είναι ότι ο οργανισμός τους θα προσαρμοστεί μέσα σε λίγεςεβδομάδες και το έντερο θα αρχίσει να λειτουργεί πάλι κανονικά. Τι μπορούμε όμως να κάνουμε στο ενδιάμεσο;

1. Περιορίστε τις τροφές που προκαλούν το πρόβλημα
Για τα παιδιά τέτοιες τροφές είναι η μπανάνα, το ψωμί, το ρύζι, οι πατάτες, αλλά επειδή κάθε οργανισμός είναι ξεχωριστός θα πρέπει εσείς να παρατηρήσετε ποιο είναι το τρόφιμο που το πειράζει.

2. Αυξήστε τα υγρά
Σε αυτήν την περίπτωση το νερό μπορεί να κάνει θαύματα. Μπορείτε ωστόσο να δίνετε στο μικρό σας και φυσικούς χυμούς από τα αγαπημένα του φρούτα.

3. Βγάλτε για λίγες μέρες κάποιες τροφές από το διατροφολόγιό του
Τέτοιες τροφές είναι τα διάφορα τυριά, οι τροφές πλούσιες σε λιπαρά και τα γλυκά.

4. Δώστε του τροφές πλούσιες σε φυτικές ίνες
Αυτό σημαίνει περισσότερα φρούτα, λαχανικά και δημητριακά πάντα βέβαια με μέτρο, χωρίς υπερβολές.

5. Παρακινήστε το να πάει τουαλέτα
Είναι πολύ σημαντικό όσο ακόμα είναι μικρό να αποκτήσει μία... «ρουτίνα» στο συγκεκριμένο θέμα. Αυτό σημαίνει να μην το αναβάλει, αλλά από μόνο του να ξέρει πότε είναι η κατάλληλη στιγμή να επισκεφτεί την τουαλέτα, αν και το πρώτο διάστημα θα του το θυμίζετε εσείς.

6. Φροντίστε να τρώει συγκεκριμένες ώρες
Ένα πρόγραμμα με τα γεύματα της ημέρας μπορεί να είναι σωτήριο.

7. Παρακινήστε το παιδί σας να αθληθεί
Η γυμναστική συμβάλει στην αντιμετώπιση της δυσκοιλιότητας, ιδιαίτερα για τα παιδιά. Λίγο παραπάνω παιχνίδι την ημέρα, λίγο τρέξιμο ή κάποιο ομαδικό παιχνίδι και θα δείτε αμέσως αποτελέσματα!

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved