Έρευνα: Το ζαχαρούχο γάλα συνδέεται με τον διαβήτη τύπου 2 στα παιδιά;

Όλα τα παιδιά κάποια στιγμή στη ζωή τους, θέλουν να δοκιμάσουν από αυτό το γλυκό γάλα που βάζει η μαμά στα μπισκότα και τα γλυκά. Σε κάποια από αυτά όμως, η γεύση από το ζαχαρούχο γάλα είναι τόσο αρεστή που ζητούν από τη μαμά να το φάνε σκέτο σε ένα μπολάκι.

Έρευνα: Το ζαχαρούχο γάλα συνδέεται με τον διαβήτη τύπου 2 στα παιδιά;

Κάποιες μαμάδες δεν κάνουν τη χάρη στα μικρά τους κάποιες άλλες όμως, θεωρώντας ότι δεν είναι και κάτι κακό, ενδίδουν στη θέληση των παιδιών τους και δίνουν ζαχαρούχο γάλα. Όσες μαμάδες δίνετε συστηματικά στα παιδιά σας ζαχαρούχο γάλα για να τα γλυκάνετε διαβάστε τα αποτελέσματα της παρακάτω έρευνας που πραγματοποιήθηκε από την Ιατρική σχολή του Πανεπιστημίου του Cambridge στην Αγγλία.

Παρατηρήθηκε ότι τα περιστατικά διαβήτη τύπου 2 που συνήθως εμφανίζεται στους ενήλικες, γίνονται όλο και πιο συχνότερα στα παιδιά. Οι λόγοι της αυξητικής αυτής τάσης είναι η μείωση της σωματικής άσκησης και το γεγονός ότι ολοένα και περισσότερα παιδιά γίνονται υπέρβαρα καταναλώνοντας ακατάλληλες και ανθυγιεινές τροφές. Όπως είναι και η υπερβολική πρόσληψη ζαχαρούχου γάλακτος.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας, το ζαχαρούχο γάλα στα παιδιά φαίνεται να συνδέεται με τον διαβήτη τύπου 2. «Τα πρόσθετα γλυκαντικά που περιέχει το ζαχαρούχο γάλα σχετίζεται με την εμφάνιση του διαβήτη τύπου 2», ανέφερε η επικεφαλής της έρευνας, Νίτα Φορούχι, συμβουλεύοντας όλους τους φορείς δημόσιας υγείας ότι πρέπει να ενημερώσουν για την μείωση ή ακόμη και την αποφυγή από ζαχαρούχα ποτά παροτρύνοντάς τους γονείς και τα παιδιά τους, να καταναλώνουν περισσότερο νερό και τσάι.

«Χρησιμοποιήθηκαν εβδομαδιαία ημερολόγια, όπου οι 25.639 συμμετέχοντες, κατέγραφαν τι έπιναν και τι έτρωγαν με ιδιαίτερη έμφαση στο είδος, την ποσότητα και τη συχνότητα. Επίσης σημείωναν πότε πρόσθεταν ζάχαρη στο ρόφημά τους ή όχι. Αυτό μας επέτρεψε για πρώτη φορά να αντιμετωπίσουμε την διαφορετική επίδραση της κατανάλωσης καφέ ή τσαγιού με ή χωρίς ζάχαρη!», ανέφερε η Φορούχι.

Ενημερωτικά:

Η διάγνωση του διαβήτη τύπου 2 στα παιδιά, γίνεται συνήθως στην ηλικία των 12-14 και συμπίπτει με την εφηβεία. Συμβαίνει πιο συχνά στα κορίτσια παρά στα αγόρια και υπολογίζεται ότι το ποσοστό του συνόλου των περιστατικών του παιδικού διαβήτη κυμαίνεται από 8-45%.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved