«Υποθέτω ότι Μπορώ» - Τo μήνυμα παιδιών με σύνδρομο Down από τον Καναδά που πρέπει να ακουστεί

Δείτε το βίντεο που δημιούργησε ο Σύλλογος Συνδρόμου Down του Καναδά με κεντρικό σύνθημα «Υποθέτω ότι Μπορώ» και θα συνειδητοποιήσετε πόσα πολλά πράγματα δεν γνωρίζετε για τα άτομα με σύνδρομο Down.

Νίκη Παπανικολάου
«Υποθέτω ότι Μπορώ» - Τo μήνυμα παιδιών με σύνδρομο Down από τον Καναδά που πρέπει να ακουστεί
you tube / Canadian Down Syndrome

Mε αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για το Σύνδρομο Down στις 21 Μαρτίου, ο Σύλλογος Συνδρόμου Down του Καναδά (CDSS), σε συνεργασία με την CoorDown, ξεκινά μια διεθνή εκστρατεία ευαισθητοποίησης για τα άτομα με σύνδρομο Down με κεντρικό μήνυμα «Υποθέτω ότι Μπορώ».

Πρόκειται για ένα παγκόσμιο κάλεσμα δράσης για να μπει τέλος στην προκατάληψη ώστε τα άτομα με σύνδρομο Down να υποστηριχθούν και παράλληλα να αντιστραφούν τα στερεότυπα και οι χαμηλές προσδοκίες που αντιμετωπίζουν επηρεάζοντας αρνητικά κάθε πτυχή της ζωής τους.

Γνωρίστε τo 4χρονο μοντέλο με Σύνδρομο Down που εμπνέει

Λόγω αυτών των προκαταλήψεων συχνά τα άτομα με σύνδρομο Down βάζουν φρένο στις φιλοδοξίες τους, στις ευκαιρίες στο σχολείο, στον χώρο εργασίας, στον αθλητισμό,στις φιλίες ακόμα και στις σχέσεις τους.

video-gia-imera-gia-paidia-me-didromo-down1.jpg

Κατά τη Διάσκεψη του ΟΗΕ για την Παγκόσμια Ημέρα Σύνδρομο Down, η Marta Sodano, μια νεαρή γυναίκα με σύνδρομο Down, μίλησε για την "αυτοεκπληρούμενη προφητεία", -που αποδίδεται στον κοινωνιολόγο Ρόμπερτ Μέρτον (Robert K. Merton) που πρώτος την επινόησε ως όρο και μελέτησε συστηματικά τη δομή και τις συνέπειές της- , σύμφωνα με την οποία, οι υποθέσεις και οι προσδοκίες των ανθρώπων επηρεάζουν τα γεγονότα σε τέτοιο βαθμό ώστε η αρχική προφητεία να πραγματοποιηθεί.

Σε πρακτικούς όρους, αν ένας δάσκαλος, για παράδειγμα, νομίζει ότι ένας μαθητής δεν μπορεί να κατανοήσει μια έννοια και τον διδάσκει σύμφωνα με αυτή την πεποίθηση, ο μαθητής δεν θα μάθει. « Αλλά κατά τη γνώμη μου, δεν υπάρχουν δύσκολες ή εύκολες έννοιες, υπάρχει πάντα ένας απλός τρόπος για να εξηγήσουμε τα πράγματα» ,είχε πει η Marta Sodano λέγοντας χαρακτηριστικά: «Αν σκεφτώ όλα τα πράγματα που δεν μου εξηγήθηκαν και δεν μου διδάχθηκαν, θυμώνω πραγματικά».

«Υποθέτω ότι Μπορώ» - Το νέο βίντεο για την Παγκόσμια Ημέρα για το Σύνδρομο Down

Ο Σύλλογος Συνδρόμου Down του Καναδά με αυτό το βίντεο θέλει να συμβάλει στον τερματισμό των στερεότυπων. Πρωταγωνίστρια του σποπ είναι η Madison Tevlin από το Τορόντο, μοντέλο και ηθοποιός, που κατάφερε να σπάσει τα στερεότυπα κάνοντας πραγματικότητα τα όνειρά της.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved