Η λύση για να φοβούνται τα παιδιά λιγότερο τις ενέσεις

Πώς θα γίνει η διαδικασία του εμβολίου «διασκεδαστική». 

Φωτεινή Οικονομοπούλου
Η λύση για να φοβούνται τα παιδιά λιγότερο τις ενέσεις
Bigstock

Υπάρχουν πάρα πολλοί ενήλικες οι οποίοι είναι επιρρεπείς σε λιποθυμίες κατά τη διάρκεια συνηθισμένων αιμοληψιών, πόσο μάλλον τα μικρά παιδιά.

Το τρύπημα με βελόνα αποτελεί μία ισχυρή πηγή πόνου και δυσφορίας γενικότερα για τα μικρά παιδιά και μπορεί να τους αφήσει ακόμα και κάποιου είδους μετατραυματικού στρες.

Αυτά τα τέσσερα βήματα θα βοηθήσουν στη διαχείριση του πόνου, κάνοντας τα εμβόλια και τις αιμοληψίες να φαίνονται λιγότερο τρομακτικά.

1. Εφαρμόστε αναισθητική κρέμα, μια λιδοκαΐνη χωρίς ιατρική συνταγή, 30 λεπτά πριν.

2. Θηλάστε τα μωρά ή δώστε τους μια πιπίλα βουτηγμένη σε ζαχαρόνερο για να τα παρηγορήσετε.

3. Χρησιμοποιήστε «αντιπερισπασμούς» όπως αρκουδάκια για να αποσπάσετε την προσοχή τους από τη βελόνα.

4. Kρατήστε τα παιδιά όρθια στην αγκαλιά σας.

Όπως δήλωσε στο NPR η ειδικός Dr. Diane Meier, οι παραπάνω τακτικές θα έπρεπε να εφαρμόζονται και σε ενήλικα άτομα. Πιο συγκεκριμένα υπογράμμισε: «Οι άνθρωποι με άνοια δεν έχουν ιδέα γιατί τους πλησιάζουν άνθρωποι για να τους καρφώσουν βελόνες.», σημειώνοντας πόσο επώδυνη και οδυνηρή μπορεί να είναι η εμπειρία αυτή.

Για αυτούς τους ασθενείς συνιστάται στους κλινικούς γιατρούς να παρέχουν κάποια αναισθητική κρέμα, τεχνικές απόσπασης της προσοχής καθώς και μουσική από τα νεανικά χρόνια του εκάστοτε ασθενή που θυμάται και μπορεί και να τραγουδήσει. 'Ολα αυτά μπορούν να βοηθήσουν να αισθάνονται λιγότερο ανήσυχοι.

Πηγή: mother.ly

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved