Παράγοντες που επηρεάζουν την υγεία των οστών του παιδιού

Η υγεία των οστών είναι απαραίτητη για τη σωστή ανάπτυξη των παιδιών.

Παράγοντες που επηρεάζουν την υγεία των οστών του παιδιού

Διάφοροι παράγοντες μπορούν να επηρεάσουν την υγεία των οστών των παιδιών.

Bigstock

Οι πιο σημαντικές περίοδοι για γερά οστά και το σχηματισμό του σκελετού είναι η παιδική και εφηβική ηλικία. Μέχρι και την ηλικία των 20 ετών, επιτυγχάνεται η μέγιστη οστική μάζα.

Διάφοροι παράγοντες μπορούν να επηρεάσουν την υγεία των οστών των παιδιών και είναι σημαντικό να τους γνωρίζετε ώστε να αποκτήσουν γερά κόκαλα από μικρή ηλικία.

Άσκηση

Η τακτική άσκηση είναι απαραίτητη για την ανάπτυξη των οστών στα παιδιά. Το περιοδικό Pediatric Exercise Science εξηγεί ότι η σωματική δραστηριότητα προάγει το σχηματισμό νέων οστών και ενισχύει την οστική πυκνότητα.

dinato-paidi.jpg

Γονίδια

Τα γονίδια παίζουν σημαντικό ρόλο στην υγεία των οστών των παιδιών. Αρκετά βρέφη λόγω γενετικής προδιάθεσης μπορεί να έχουν χαμηλότερη οστική πυκνότητα ή να αναπτύξουν ορισμένες ασθένειες των οστών.

Χρόνια νοσήματα

Χρόνιες ασθένειες, όπως η κοιλιοκάκη , η φλεγμονώδης νόσος του εντέρου και η νεανική αρθρίτιδα , μπορεί να επηρεάσουν τα παιδιά και τα οστά τους καθώς παρεμβαίνουν στην απορρόφηση των θρεπτικών συστατικών που απαιτούνται για την υγεία του σκελετού.

Ορμονικές διαταραχές

Ο υποθυρεοειδισμός ή η ανεπάρκεια αυξητικής ορμόνης, μπορούν να επηρεάσουν αρνητικά την υγεία των οστών στα παιδιά

Διατροφή

Μια ισορροπημένη διατροφή παίζει καθοριστικό ρόλο στην υγεία των οστών των παιδιών. Η επαρκής πρόσληψη ασβεστίου, βιταμίνης D, πρωτεΐνης και άλλων βασικών θρεπτικών συστατικών είναι κρίσιμη για την ανάπτυξη και τη συντήρηση των οστών.

Φάρμακα

Ορισμένα φάρμακα, όπως τα κορτικοστεροειδή ή ορισμένες θεραπείες για τον καρκίνο , μπορεί να έχουν αρνητικό αντίκτυπο στην υγεία των οστών.

paixnidia-gia-treximo-gia-paidia-3.jpg

Τραυματισμοί

Οι τραυματισμοί και τα κατάγματα των οστών κατά την παιδική ηλικία μπορεί να έχουν μόνιμη επίδραση στην υγεία των οστών.

Περιβαλλοντικοί παράγοντες

Ορισμένοι περιβαλλοντικοί παράγοντες, όπως η έκθεση σε υψηλά επίπεδα ρύπανσης ή η έλλειψη πρόσβασης σε χώρους πρασίνου, μπορούν να επηρεάσουν την υγεία των οστών των παιδιών.

Με πληροφορίες από το youaremom.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved