Είναι τα παιδιά με αυτισμό πιο επιρρεπή σε γαστρεντερικές παθήσεις;

Τι απαντούν οι ειδικοί;

Είναι τα παιδιά με αυτισμό πιο επιρρεπή σε γαστρεντερικές παθήσεις;

Τον Νοέμβριο του 2012, η Αμερικανική Ακαδημία Παιδιάτρων δημοσίευσε ένα άρθρο σχετικά με τις γαστρεντερικές παθήσεις σε παιδιά με αυτισμό, με στόχο να αναλύσει πόσο συνήθεις είναι οι παθήσεις αυτές και πώς πρέπει να αντιμετωπιστούν.

Σύμφωνα με το άρθρο, η συχνότητα εμφάνισης δυσκοιλιότητας, διάρροιας και άλλων παθήσεων που σχετίζονται με το έντερο, δε διαφέρει στα παιδιά με αυτισμό σε σχέση με αυτά που δεν έχουν.

Ωστόσο, είναι αναγκαίο να μελετηθούν περαιτέρω τα αίτια των παθήσεων στις περιπτώσεις αυτές. Οι θεωρίες για το πώς επηρεάζει το ανοσοποιητικό σύστημα και η εγκεφαλική δραστηριότητα τη λειτουργία του εντέρου στα παιδιά με αυτισμό ποικίλουν, σύμφωνα όμως και με την Αμερικανική Ακαδημίας Παιδιάτρων, πρέπει να διεξαχθούν ακόμα περισσότερες έρευνες προκείμενου να αποδειχθεί τι τελικά ισχύει κι εάν τα παιδιά με αυτισμό έχουν διαφορετικές ανάγκες όσον αφορά την πρόσληψη θρεπτικών συστατικών.

Οι ειδικοί συνιστούν στους γονείς παιδιών με αυτισμό να είναι παρατηρητικοί όσον αφορά τη αντίδραση των παιδιών τους στο φαγητό. Τα παιδιά με αυτισμό δυσκολεύονται να επικοινωνήσουν το οποίο συχνά συνεπάγεται την καθυστερημένη διάγνωση γαστρεντερικών παθήσεων. Ωστόσο, σύμφωνα και με το άρθρο, όλα τα παιδιά, ανεξάρτητα από το εάν έχουν αυτισμό ή όχι, φαίνεται να ανταποκρίνονται στην φαρμακευτική αγωγή που προτείνεται για την εκάστοτε πάθηση.

Πηγή: bundoo.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved