Μπέμπα βλέπει τον Άγιο Βασίλη και ξεκαρδίζεται στα γέλια

Η μικρούλα συναντά για πρώτη φορά τον Άγιο Βασίλη και η αντίδρασή της δεν ήταν η αναμενόμενη.

«Ο Άγιος Βασίλης είναι ένας σημαντικός μύθος για τα παιδιά» αναφέρει στο Mothersblog.gr η ψυχολόγος, Μαρίνα Μόσχα και εξηγεί: «Μέσα του κρύβονται συμβολισμοί και έννοιες όπως αυτές της καλοσύνης, της προσφοράς και της αγάπης. Επίσης, ο μύθος του Άγιου Βασίλη διεγείρει την παιδική φαντασία και τη δημιουργικότητα.»

Το πώς, βέβαια, αντιδρούν όταν τον συναντούν από κοντά στις διάφορες χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις είναι μία άλλη ιστορία. Πολλά παιδιά, ειδικά αυτά που είναι μικρότερα σε ηλικία βάζουν τα κλάματα και γραπώνονται από την αγκαλιά των γονιών τους. Άλλα τον κοιτούν με περιέργεια, τον παρατηρούν, άλλα ενθουσιάζονται, λίγα είναι, όμως, εκείνα που μόλις τον βλέπουν βάζουν τα γέλια.

Η μπέμπα που πρωταγωνιστεί στο παραπάνω βίντεο έκανε ακριβώς αυτό. Ο μπαμπάς της την κρατά αγκαλιά και με το που πλησίασε τον Άγιο Βασίλη, έβαλε τα γέλια. Και δεν έμεινε μόνο εκεί. Του τράβηξε τα γένια, το μουστάκι και ήθελε να πάει στην αγκαλιά του.

Σε ποια ηλικία τα παιδιά σταματούν να πιστεύουν στον Άγιο Βασίλη;

Τα περισσότερα παιδιά αρχίζουν να συνειδητοποιούν ότι η μαγευτική ιστορία του Άγιου Βασίλη δεν είναι αληθινή, στην ηλικία των 8 με 9 ετών.

Σύμφωνα με μελέτη του βρετανικού Πανεπιστημίου του ‘Εξετερ, τα παιδιά αρχίζουν να έχουν αμφιβολίες για τον…Santa Claus όταν οι γονείς τους δεν απαντούν ξεκάθαρα στις ερωτήσεις τους.

«Η πίστη των παιδιών στον Άγιο Βασίλη ξεκινά γύρω στα τρία με τέσσερα χρόνια. Είναι ιδιαίτερα δυνατή όταν αυτά είναι μεταξύ τεσσάρων με οκτώ ετών. Ύστερα, στην ηλικία των οκτώ αρχίζει να παρατηρείται μία πρόοδος καθώςτα παιδιά αντιλαμβάνονται την πραγματικότητα», αναφέρει στο CNNi η καθηγήτρια εξελικτικής ψυχολογίας, Thalia Goldstein.

Δεν είναι όμως αυτός ο μόνος λόγος. Παρακάτω οι παράγοντες που μπορεί να κάνουν ένα παιδί να αμφισβητεί την ύπαρξη του Άγιου Βασίλη.

  • Σχόλια άλλων παιδιών ότι δεν είναι αληθινός.
  • Βλέπουν τους γονείς τους να βάζουν τα δώρα στο δέντρο.
  • Βρίσκουν δώρα από τον Άγιο Βασίλη κρυμμένα στο δωμάτιο των γονιών τους.
  • Βλέπουν τους γονείς να τρώνε το φαγητό που άφησαν για τον Άγιο Βασίλη.
  • Αναρωτιούνται γιατί ο Άγιος Βασίλης δεν δίνει δώρα σε παιδιά φτωχών χωρών.
  • Δεν μπορούν να καταλάβουν πώς ο Άγιος Βασίλης θα γυρίσει τον κόσμο σε μια νύχτα.
  • Αναγνωρίζουν τη γραφή των γονιών τους σε δώρα από τον Άγιο Βασίλη.
© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved