«Γεια σου μωράκι» - Το απολαυστικό βίντεο με ένα νήπιο και το αδερφάκι του

Ένα κοριτσάκι κρατά το μωρό αδερφάκι του αγκαλιά και η αντίδρασή του είναι ξεκαρδιστική.

Ο ερχομός ενός παιδιού φέρνει αλλαγές στην καθημερινότητα και τη ζωή ενός ζευγαριού και αλλάζει τις ισορροπίες σε μία οικογένεια. Τα μεγαλύτερα παιδιά αναλαμβάνουν έναν νέο ρόλο, αυτό του μεγάλου αδερφού και πολλά βίντεο που κάνουν τον γύρο του διαδικτύου δείχνουν τι γίνεται όταν αναλαμβάνουν τον νέο τους αυτό ρόλο με θέρμη και ενθουσιασμό.

Ένα από αυτά είναι και το παραπάνω. Η μικρούλα που πρωταγωνιστεί έχει το μωρό αδερφάκι της αγκαλιά. «Γεια σου μωράκι» του λέει και όταν εκείνο δεν ανταποκρίνεται, συνεχίζει: «Μωράκι;…». Ο τρόπος επίσης που το κρατάει παρά τη μικρή διαφορά ηλικίας αποτυπώνει την τρυφερότητα που νιώθει.

Το στιγμιότυπο απαθανάτισαν οι γονείς των δύο παιδιών και δημοσίευσαν στο διαδίκτυο.

Μεγαλώνοντας αγαπημένα αδέρφια – Συμβουλές για γονείς

Τα αδέρφια συχνά έχουν συγκρούσεις, εντάσεις και στο πώς θα εξελιχθεί η μεταξύ τους σχέση σημαντικό ρόλο παίζει και συμπεριφορά των γονιών. Τι μπορούν να κάνουν οι γονείς;

Μην συγκρίνετε τα παιδιά σας. Το κάθε παιδί είναι ξεχωριστό, με τις δικές του ιδιαιτερότητες και θετικά και αρνητικά χαρακτηριστικά.

Μάθετε στα παιδιά σας να εκτιμήσουν τη διαφορετικότητά τους. Όταν τα παιδιά έχουν διαφορετικό ταπεραμέντο και ενδιαφέροντα, οι αντιπαραθέσεις είναι φυσικό να προκύψουν. Το σημαντικό είναι να μάθετε στα παιδιά σας να σέβονται τη διαφορετικότητα και να δίνουν σημασία σε αυτό που πραγματικά μετράει: την αγάπη που νιώθει το ένα για το άλλο.

Δείξτε τους ότι μπορούν να διαφωνήσουν με σεβασμό. Ακόμα και οι άνθρωποι που αγαπιούνται πολύ, μπορεί να διαφωνούν κάποιες φορές, πόσο μάλλον όταν είναι πολύ διαφορετικοί χαρακτήρες.

Βρείτε την αιτία σε περίπτωση τσακωμού. Εάν τα παιδιά σας τσακώνονται συχνά, είναι σημαντικό να κατανοήσετε τι κρύβεται πίσω από τους τσακωμούς.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved