Πιτσιρίκα χορεύει μπροστά στον καθρέφτη και τραγουδά με ενθουσιασμό

Το κοριτσάκι τραγουδά και χορεύει αυτοσχεδιάζοντας.

Στα παιδιά αρέσει να τραγουδούν και να χορεύουν. H μουσική άλλωστε επηρεάζει τη διάθεση τους με πολλούς και διαφορετικούς τρόπους.

Επιστημονικές μελέτες υποστηρίζουν τη διευκόλυνση της διαδικασίας της εκμάθησης όταν συνοδεύεται με μουσικό ρυθμό, καθώς επίσης η μουσική βοηθά παιδιά και εφήβους με προβλήματα συγκέντρωσης.

Την ίδια στιγμή μπορεί να χρησιμοποιηθεί σαν εργαλείο ενίσχυσης της απομνημόνευσης, μετατρέποντας τα βαρετά μαθήματα πολλές φορές σε ρυθμούς και στιχάκια που μπορούν να γίνουν ένα διασκεδαστικό τραγούδι.

Εκμάθηση μουσικού οργάνου από μικρή ηλικία

Γενικά τα παιδιά που μαθαίνουν από νωρίς κάποιο μουσικό όργανό αναπτύσσουν γρηγορότερα τις φυσικές, πνευματικές, συναισθηματικές και κοινωνικές τους δεξιότητες.

Μάλιστα κάποιες άλλες έρευνες που έχουν πραγματοποιηθεί δείχνουν ότι η ενασχόληση με τη μουσική οδηγεί στη βελτίωση των επιδόσεων στο σχολείο. Σε κάθε περίπτωση η μουσική παιδεία ενισχύει τη δημιουργικότητα, τη φαντασία, τη κοινωνικότητα και την ευελιξία και συμβάλλει στη διαμόρφωση του χαρακτήρα των παιδιών.

Όσο για την πιτσιρίκα που θα δείτε στο βίντεο δεν γνωρίζουμε αν ασχολείται με τη μουσική, πάντως τραγουδά με τόσο κέφι και ενθουσιασμό μπροστά στον καθρέφτη που αν μη τι άλλο θα σας φτιάξει τη διάθεση.

Αξίζει να δείτε το εν λόγω βίντεο παραπάνω.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved