Απαγορευμένη η λέξη «χοντρός-ή» για παχύσαρκα παιδιά – Πώς πρέπει να προσεγγίζουν την κατάσταση οι γονείς

Με ειδική εγκύκλιο από το υπουργείο Υγείας της Μεγάλης Βρετανίας, τονίζεται η ανάγκη να εξαφανιστεί από το λεξιλόγιο γιατρών και γονέων η λέξη «χοντρός/ή» όταν διαπιστώνεται ότι ένα παιδί είναι παχύσαρκο.

Απαγορευμένη η λέξη «χοντρός-ή» για παχύσαρκα παιδιά – Πώς πρέπει να προσεγγίζουν την κατάσταση οι γονείς

Η καλύτερη προσέγγιση, λεκτικά τουλάχιστον, ενός τέτοιου προβλήματος, σύμφωνα με τους ειδικούς, βοηθά όλους τους εμπλεκόμενους να το αντιμετωπίσουν πολύ πιο εύκολα και με πιο ήρεμο τρόπο.

Η εγκύκλιος αναφέρει επίσης πως ακόμα και οι γιατροί που διαπιστώνουν ένα τέτοιο πρόβλημα σε παιδιά, θα πρέπει να αναφέρονται σε παχύσαρκα ή υπέρβαρα παιδιά και όχι σε χοντρά παιδιά.

Είναι γεγονός πάντως πως το 20% των παιδιών, όταν ολοκληρώνουν το δημοτικό σχολείο, είναι παχύσαρκα λόγω της κακής διατροφής που ακολουθούν. Μία τέτοια λέξη από την πλευρά των γιατρών θα έκανε τους ίδιους τους γονείς να νιώθουν άσχημα ενώ θα δημιουργούσε και πολλά ψυχολογικής φύσεως προβλήματα στο ίδιο το παιδί.

Έτσι, από εδώ και στο εξής, όλοι οι εμπλεκόμενοι θα πρέπει να προσέχουν πώς αναφέρονται στο πρόβλημα ώστε αυτό να λύνεται με όσο το δυνατόν ανώδυνο τρόπο, κυρίως για το παιδί.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved