Κίνα: «Ντροπή για το έθνος μας η «πολιτική του ενός παιδιού» -Έντονες αντιδράσεις μετά το μωρό που βρέθηκε σε σωλήνα αποχέτευσης

Οι φρικιαστικές εικόνες που είδαν τα φώτα της δημοσιότητας στην Κίνα με το μωρό που απεγκλωβίστηκε από τον σωλήνα αποχέτευσης όπου είχε πέσει –οι απόψεις διίστανται και άλλοι λένε πως η μητέρα σκοπίμως το έριξε εκεί ενώ άλλοι υποστηρίζουν πως από ατύχημα έπεσε εκεί το μωρό- έχουν φέρει στην επιφάνεια για ακόμα μία φορά το μεγάλο αγκάθι της «πολιτικής του ενός παιδιού» που επικρατεί στη μακρινή χώρα.

Κίνα: «Ντροπή για το έθνος μας η «πολιτική του ενός παιδιού» -Έντονες αντιδράσεις μετά το μωρό που βρέθηκε σε σωλήνα αποχέτευσης

«Αυτό αποτελεί ντροπή για το έθνος μας σχολιάζει ένας από τους διασημότερους blogger στην Κίνα, και συνεχίζει: «Είμαστε χειρότεροι και από ζώα. Η «πολιτική του ενός παιδιού» μας έχει μετατρέψει σε ζώα». «Η άποψη που θα έχει ο υπόλοιπος πλανήτης είναι ότι η Κίνα είναι χώρα που δεν δίνει καθόλου αξία στην ανθρώπινη ζωή» σχολιάζουν άλλοι. Το γεγονός ότι το μωρό της αποχέτευσης ζει σήμερα, ήταν καθαρά θέμα τύχης και είναι πολλοί οι ακτιβιστές και οι Οργανισμοί που μάχονται υπέρ των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων που έχουν ρίξει τελευταία όλο το βάρος τους στην Κίνα και τα όσα συμβαίνουν εκεί. Χιλιάδες γυναικών στην Κίνα αναγκάζονται να κάνουν εκτρώσεις κάθε χρόνο ακόμα και στα τελευταία στάδια της εγκυμοσύνης τους αν παραβούν τον νόμο για το ένα παιδί και δεν βρίσκονται σε οικονομική δυνατότητα να πληρώσουν τα χρηματικά πρόστιμα που προβλέπονται.
Καταστάσεις που σε άλλες χώρες θα μπορούσαν να διώκονται ποινικά ως εγκλήματα ή δολοφονίες, στην Κίνα αποτελούν καθημερινότητα και κάτι απόλυτα φυσιολογικό. Πέρυσι τον Ιούνιο, έγινε ένεση με χημικές ουσίες στην επτά μηνών έγκυος Φενγκ Τζιανμέι με σκοπό να πεθάνει στην κοιλιά της το αγέννητο μωρό της καθώς δεν μπορούσε να πληρώσει τις 4000 λίρες που της είχαν επιβληθεί ως πρόστιμο επειδή θα έφερνε στον κόσμο το δεύτερο παιδί της. Αν και οι αστυνομικοί που προέβησαν σε μία τέτοια αποτρόπαια πράξη απολύθηκαν από την υπηρεσία τους δεν διώχθηκαν ποτέ ποινικά.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved