Συστάσεις σε Google και Microsoft για μπλοκάρισμα των παιδόφιλων που ικανοποιούν τις διαστροφές τους μέσω Internet

Η Google και η Microsoft δέχτηκαν επίσημες συστάσεις να πάρουν τα μέτρα τους ώστε να πάψουν παιδόφιλοι να ικανοποιούν με ευκολία τις διαστροφές τους μέσω internet ύστερα και από την πολύκροτη υπόθεση του Μαρκ Μπρίτζερ, του Άγγλου παιδόφιλου που σκότωσε τη μικρή Έιπριλ, ιστορία που έχει σοκάρει το Ηνωμένο Βασίλειο και έχει προκαλέσει σάλο παγκοσμίως.

Συστάσεις σε Google και Microsoft για μπλοκάρισμα των παιδόφιλων που ικανοποιούν τις διαστροφές τους μέσω Internet

Ο Μπρίτζερ καταδικάστηκε χθες σε ισόβια για τη δολοφονία της πεντάχρονης Έιπριλ ο οποίος διαπιστώθηκε ότι είχε άπειρο υλικό παιδικής πορνογραφίας. Η συγκεκριμένη υπόθεση αποκαλύφθηκε μετά την σοκαριστική αποκάλυψη της ιστορίας του Στιούαρτ Χέιζελ, ενός άντρα ο οποίος είχε καταδικαστεί νωρίτερα αυτόν τον μήνα ότι σκότωσε τη 12χρονη Τία Σαρπ, ο οποίος «κατέβαζε» στο κινητό του τηλέφωνο φωτογραφίες παιδικής πορνογραφίας.
Σωματεία προστασίας παιδιών και Ειδικοί για θέματα διαδικτυακής προστασίας ζητούν τώρα από μηχανές αναζήτησης στο internet να εντοπίζουν και να ανακόπτουν με κάποιο τρόπο τους παιδόφιλους που «τροφοδοτούν» τη φαντασία τους με υλικό από το διαδίκτυο. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο παιδόφιλος Μπρίτζερ χρησιμοποιούσε τις μηχανές αναζήτησης της Google και του Bing, που ανήκει στη Microsoft. Πολλοί λοιπόν ζητούν τώρα η εταιρία να αναθεωρήσει τους όρους που έχει σε ό,τι αφορά τις φωτογραφίες πεντάχρονων γυμνών κοριτσιών και κυρίως να μην γίνεται αναζήτηση τέτοιου είδους υλικού με οποιονδήποτε τρόπο.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved